16. 05. 2019 - 10:39
TUŽAN DAN ZA ISKRENE ZALJUBLJENIKE U FUDBAL Predsjednik Porta...
907
Shares
TUŽAN DAN ZA ISKRENE ZALJUBLJENIKE U FUDBAL Predsjednik Porta progovorio o budućnosti Casillasa

ŠPANAC ZAVRŠAVA KARIJERU

TUŽAN DAN ZA ISKRENE ZALJUBLJENIKE U FUDBAL Predsjednik Porta progovorio o budućnosti Casillasa

Sport.ba
16. 05. 2019 - 10:39
0
Shares

Jorge Nuno Pinto da Costa, predsjednik Fudbalskog kluba Porto dao je jasnu naznaku da bi Iker Casillas mogao okončati golmansku karijeru. Sjajni 37-godišnji španski golman prije dvije sedmice je pretrpio srčani udar od kojeg se dobro oporavlja, ali mu ljekari savjetuju da se prestane baviti fudbalom.

skysports-iker-casillas-4614244

Iako još uvijek nema zvanične potvrde da će Casillas završiti karijeru, predsjednik Porta je u izjavi za portugalske medije najavio takav scenarijo.

“Imamo problem sa Casillasom. Produžili smo ugovor i nismo tražili drugo rješenje na golu. Sada mislimo da će nam trebati neko“, rekao je Pinto Costa.

casillas

Bivši golman Real Madrida došao je u Porto 2015. godine nastupivši 156 puta od čega je u čak 74 utakmice uspio sačuvati mrežu netaknutom. Na golu slavnog “kraljevskog kluba“ stajao je na 725 utakmica. Za reprezentaciju Španije nastupio je 167 puta.

casillas-messi

U izuzetno bogatoj karijere sa Španijom je bio svjetski šampion i dva puta evropski. U dresu Reala osvojio je pet naslova šampiona Španije, dva Kupa i četiri Superkupa. Na međunarodnoj sceni Casillas ima tri pehara Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i tri svjetske klupske titule. Vrijedi istači da je i s Portom osvojio naslov šampiona Portugala, te Superkup.

iker-casillas-porto

(Sport.ba)

Učitaj još novosti