15. 05. 2019 - 18:46
SARAJEVO HITA KA DUPLOJ KRUNI Bordo tim izdržao nalete Širokog...
907
Shares
SARAJEVO HITA KA DUPLOJ KRUNI Bordo tim izdržao nalete Širokog i osvojio Kup BiH

IAKO JE PORAŽENO

SARAJEVO HITA KA DUPLOJ KRUNI Bordo tim izdržao nalete Širokog i osvojio Kup BiH

Sport.ba
15. 05. 2019 - 18:46
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva novi su osvajači Kupa BiH. Bordo tim je danas poražen na "Pecari" od Širokog Brijega s 1:0, ali to domaćima nije bilo dovoljno da nadoknade veliki zaostatak iz prvo duela s "Koševa" (0:3).

Široki je danas očekivano bio dominantan i napadao skoro cijelih 90 minuta, a posljednjih 20-ak minuta igrao je i s igračem više. Međutim, ni to mu nije pomoglo da sustigne zaostatak od tri pogotka.

Ipak, krenimo od samog početka. Prvo je zaprijetilo Sarajevo, ali je odbrana domaćih dobro intervenisala nakon slobodnjaka. Samo minutu kasnije Tatar je ubacio iz kornera, ali je Rahmanović glavom šutirao pored gola domaćina. Prvu ozbiljniju šansu Široki je imao u 4. minuti kada je Stipo Marković pokušao s distance, ali mu je sjajno odbranio Vladan Kovačević. 

Nakon sjajnog uvodnog dijela, uslijedio je nešto mirniji dio igre i nije bilo nikakvih uzbuđenja. U 16. minuti domaći su imali dobru šansu nakon ubačaja iz prekida, ali je udarac Ćorluke uhvatio Kovačević. Dvije minute kasnije veliku priliku imao je Široki, ali je Ivan Enin s desetak metara zatresao prečku gostiju.

U 22. minuti domaći su ponovo zaprijetili, međutim, Hebibović je sjajno spasio bordo tim. Široki je do gola došao u 23. minuti kada je Dražen Bagarić izašao sam pred Kovačevića i uspio ga savladati za 1:0. Treba istači da je kod ove akcije domaćih ispala odbrana gostiju, ali Kovačević također nije najbolje intervenisao pa se lopta našla u mreži.

Sarajevo je ubrzo odgovorilo. Naime, u 25. minuti Kurdić je pokušao glavom nakon prekida, ali mu je Luka Bilobrk odlično odbranio. Golman Sarajeva Kovačević u 31. minuti sigurno je reagovao nakon pokušaja Ćorića. Široki je u nastavku pleo mrežu oko gola gostiju, ali promjene rezultata nije bilo. Uslijedio je mirniji finiš prvog poluvremena i Široki je na odmor otišao s jednim golom prednosti.

Prvi u nastavku zaprijetili su domaći u 47. minuti kada je pokušao Dino Ćorić, ali je Kovačević to lagano odbranio. Dvije minute kasnije Široki je imao novu veliku priliku. Nakon ubačaja glavom je pokušao Bagarić, ali se golman gostiju ponovo istakao i sačuvao svoju mrežu. U 51. minuti Vladan Kovačević ponovo je bio na visini zadatka. Čuvar mreže Sarajeva odlično je intervenisao poslije pokušaja Jurića. 

U 54. minuti domaći su imali novu veliku priliku kada je Dino Ćorić fantastično šutirao iz voleja, ali je pogodio prečku gola Sarajeva. Ubrzo nakon toga, domaći su tražili penal zbog igranja rukom Lazića, ali je glavni sudija Elvis Mujić odmahnuo rukom i igra se nastavila. Sumnjiva situacija...

Široki je nastavio s napadima, a u 60. minuti Marić je pokušao s 20-ak metara, no prelak je to bio plijen za Kovačevića. Pet minuta kasnije tim s Pecare imao je novu šansu, ali Bagarić nije pogodio. 

U 73. minuti nogometaš Sarajeva Numan Kurdić zaradio je direktan crveni karton nakon što je napravio oštar start nad Ćorićem.

Iako su igrali s igračem manjem, gosti su u 85. minuti imali veliku priliku kada je  Benjamin Tatar majstorski predriblao jednog stopera domaćih, pokušao atraktivno završiti akciju, ali je šutirao pored gola. Husref Musemić je bio bijesan zbog indolentnosti svog krilnog napadača.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Sarajevo je zasluženo osvojilo Kup BiH, po šesti put u svojoj historiji...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti