15. 05. 2019 - 16:18
MODRIĆ NIJE UNOVČIO SVOJU ZLATNU LOPTU: Francuzi otkrili je...
907
Shares
MODRIĆ NIJE UNOVČIO SVOJU ZLATNU LOPTU: Francuzi otkrili je Hrvat slabo prošao!

MODRIĆ NIJE UNOVČIO SVOJU ZLATNU LOPTU: Francuzi otkrili je Hrvat slabo prošao!

Sport.ba
15. 05. 2019 - 16:18
0
Shares

Magazin France Football koji je Luki Modriću dodijelio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta pozabavio se klauzulama u ugovorima nogometaša vezanima uz Zlatnu loptu i zaključio da je naš veznjak financijski slabo prošao…

Zahvaljujući osvajanju Lige prvaka, kao i srebru na SP-u, hrvatski 33-godišnji reprezentativni kapetan dobio je nagradu Fife, Uefe i France Footballa za najboljeg nogometaša 2018. godine, čime je prekinuto čitavu deceniju dominacije Cristiana Ronalda i Lionela Messija, kad su u pitanju individualne nagrade.

Posebno je ugledna Zlatna lopta, a magazin France Football koji je dodjeljuje naglašava kako mnogi nogometaši u svojim ugovorima imaju klauzulu o bonusu u slučaju osvajanja ove prestižne nagrade. Neki dobivaju stimulaciju od kluba čak i ako se nađu u finalu, među trojicom najboljih.

modric

Francuzi su otkrili kako Modrić nije financijski profitirao od svoje Zlatne lopte. Naime, Luka i njegovo okruženje nisu očekivali takvu nagradu pa nije postojala klauzula o bonusu s Realom, a tek u novom uvedena je i iznosi 800 hiljada eura.

Neymaru je u ugovoru s Barcelonom stajalo da dobiva 500 hiljada eura za ulazak u finale izbora, a milijun ako ga proglase najboljim. Istu cifru nekoliko je puta klub morao isplatiti Lionelu Messiju, kad bi dobio Zlatnu loptu.

Najimpresivniji bonus za Zlatnu loptu u ugovoru s Kataloncima imao je Andre Gomes, od čak 20 miliona eura, ali nikad se nije tome ni približio.

Što se Kyliana Mbappea tiče, PSG je bio prilično skroman pri sklapanju ugovora i platit će mu tek pola milijuna eura ako postane najbolji na svijetu.

Ovi podaci pokazuju koliko je zapravo Modrićev trijumf bio veliko iznenađenje, jer da je njegov uspon na svjetski tron bio realan scenarij, svakako bi postao dio ugovora s Realom, kao što je to kod većine najboljih nogometaša svijeta.

Učitaj još novosti