15. 05. 2019 - 14:19
OVAKO DIRLJIV OPROŠTAJ MUNCHEN NE PAMTI Legenda se oprostila...
907
Shares
OVAKO DIRLJIV OPROŠTAJ MUNCHEN NE PAMTI Legenda se oprostila uz suze saigrača: Ribery se nije mogao zaustaviti...

RAFINHA SE OPROSTIO OD SAIGRAČA

OVAKO DIRLJIV OPROŠTAJ MUNCHEN NE PAMTI Legenda se oprostila uz suze saigrača: Ribery se nije mogao zaustaviti...

Sport.ba
15. 05. 2019 - 14:19
0
Shares

Nakon dugih osam godina u redovima Bayern Munchena, brazilski desni bek Rafinha, oprostio se od svojih saigrača, ali prema vlastitom priznanju još nije odlučio hoće li karijeru nastaviti u domovinu ili u Evropi.

U dirljivom oproštaju od društva s kojim je dijelio dobro i zlo, potekle su i suze, kao njemu, tako i saigračima, a posebne riječi imao je za podijeliti s navijačima i nogometašima bavarskog kluba.

rafinha-o-engleskoj

„Poslao sam poruku majci prije desetak minuta, nakon treninga, ona je već bila budna (kasno noćno vrijeme je u Brazilu u odnosu na jutro u Munchenu). Rekla je: 'Rafa, znam da su ti ovo posljednje dvije sedmice u Bayernu', a ona i ne zna koliko se vas novinara i mojih saigrača skupilo ovdje“, započeo je 33-godišnji nogometaš svoj dirljivi oproštaj. Nastavio je u istom tonu, govoreći o majci.

rafinha

„Uvijek mi je govorila da se moram zahvaliti momcima, svojim saigračima, osoblju Bayerna. Rekla je da ne smijem zaboraviti da sam i ja dobra osoba. Mojoj majci i mojoj obitelji nije nikada bilo važno da budem veliki igrač ili najbolji nogometaš. Mojoj obitelji samo jedna stvar je bila bitna: ako je mojoj momčadi dobro i moja porodica je sretna“, rekao je Rafinha.

Potom se prvenstveno okrenuo saigračima, a Francku Riberyu s kojim je svlačionicu dijelio od početka do kraja svog angažmanu u Saebener Strasseu, potekle su i suze.

„Kada vidim svoje saigrače ovdje s kojima sam proveo toliko dugo vremena… David (Alaba), Javi (Martinez), Franck (Ribery), Manuel (Neuer), Thiago (Alcantara), Lewa, Renato (Sanches) – to je zapravo najteža stvar. Niti zadnja utakmica niti zadnji naslov. Prijateljstvo koje imam s vama, i to je teško ostaviti za sobom. To prijateljstvo je najvažnija stvar i to je naša tajna uspjeha. Uvijek dobra i pozitivna atmosfera, bez obzira na to što se dogodilo. Hvala vam puno“, zaključio je omaleni bek.

 

Učitaj još novosti