15. 05. 2019 - 13:54
Asmir Begović okupio nekadašnje sportske zvijezde: Planira...
907
Shares
Asmir Begović okupio nekadašnje sportske zvijezde: Planira izgraditi sportski centar u BiH

BIVŠI BROJ 1 ZMAJEVA

Asmir Begović okupio nekadašnje sportske zvijezde: Planira izgraditi sportski centar u BiH

15. 05. 2019 - 13:54
0
Shares

U organizaciji Fondacije ''Asmir Begović'' u londonskom "Burhill Golf Clubu" održan je treći po redu humanitarni golf-turnir na kojem su, osim našeg golmana, učešće uzeli njegovi brojni prijatelji iz svijeta sporta.

Na turniru je ukupno sudjelovalo 18 ekipa sa po četiri igrača, a među njima su trener Mark Hjuz (Hughes), jedan od najboljih engleskih ragbi igrača svih vremena Majk Ket (Mike Catt), nekadašnji nigerijski reprezentativac Piter Odemvingij (Peter Odemwingi), bivši engleski reprezentativac Džeremajn Dženas (Jermaine Jenas), legendarni džokej Sir Toni Mekoj (Tony McCoy), poznati TV komentator Džef Šrivs (Geoff Shreeves) i mnogi drugi. 

Nakon turnira, na kojem je slavila ekipa "Sports Mobile", predvođena voditeljom popularne nogometne emisije SoccerAM Piterom Dejlom (Peter Dale), održana je i gala večera te aukcija sportskih memorablija, između ostalih potpisanih dresova Mohameda Salaha, Luke Modrića i Edena Azara (Hazarda). 

- Još jednom moram zahvaliti svima koji su pomogli da i ove godine organiziramo ovaj turnir. Ovo je velika stvar za sve nas u Fondaciji i stvarno sam oduševljen načinom na koji su se ljudi odazvali i sudjelovali u ovom projektu. Sada se okrećemo završetku planiranja izgradnje sportskog centra u Bosni i Hercegovini, što je prioritet Fondacije u naredne dvije godine - kazao je naš proslavljeni golman. 

Fondacija ''Asmir Begović'' osnovana je 2013. godine s ciljem pomoći u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture u Bosni i Hercegovini i Engleskoj.

Učitaj još novosti