14. 05. 2019 - 15:48
"Hrvati ne bi izgubili finale SP-a da nije bilo VAR-a jer bi...
907
Shares

TAMOŠNJI STRUČNJAK OTKRIO

"Hrvati ne bi izgubili finale SP-a da nije bilo VAR-a jer bi mnogo ranije bili zaustavljeni"

14. 05. 2019 - 15:48
0
Shares

HNS JE u svojoj akademiji u Sesvetama danas predstavio VAR koji će se od druge polovice sljedeće sezone početi koristiti u HNL-u, pišu hrvatski mediji. Videotehnologija će se za početak koristiti samo na derbijima, a od sezone 2020./2021. trebala bi se koristiti i na ostalim utakmicama. Suci se pripremaju od januara, a njihovu obuku vodi Bruno Marić.

var-prazna-soba

Na predstavljanju je bio i poznati bivši sudac David Elleray koji je danas tehnički direktor IFAB-a, neovisnog regulatornog tijela koje brine o pravilima nogometne igre. Englez je analizirao pogreške u Premier ligi ove sezone, ali i korištenje VAR-a na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji na kojem je Hrvatska izgubila finale od Francuske 4:2.

hrvatska

"Hrvatska sigurno ne bi izgubila finale Svjetskog prvenstva jer do njega vjerojatno ne bi ni došla. Videoanaliza režirala je rasplet skupine C u kojoj je Francuska osvojila prvo mjesto. Da nije bilo VAR-a, Francuska bi bila druga i s Hrvatskom bi igrala već u osmini finala", rekao je Elleray.

lovren-hrvatska

Podsjetimo, Francuska je u 1. kolu pobijedila Australiju 2:1 golovima Griezmanna iz penala i autogolom Behicha. Kod kaznenog udarca za Francusku sudac Andres Cunha samo je odmahnuo rukom da bi 30-ak sekundi kasnije, nakon konzultacija s VAR-om, dosudio penal.

hrvatska

U 2. kolu Danska i Australija igrale su 1:1, a Australija je izjednačila iz dvojbenog kaznenog udarca koji je Antonio Mateu Lahoz dosudio nakon konzultiranja s VAR sobom. Da nije bilo VAR-a, Danska bi osvojila prvo mjesto i išla u gornji dio žrijeba, a drugoplasirana Francuska išla bi na noge Hrvatskoj.

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti