14. 05. 2019 - 15:44
Vogošća pred meč sezone produžila saradnju s važnim rukometašem
907
Shares
Vogošća pred meč sezone produžila saradnju s važnim rukometašem

ČIČKUŠIĆ OSTAJE

Vogošća pred meč sezone produžila saradnju s važnim rukometašem

Sport.ba
14. 05. 2019 - 15:44
0
Shares

Rukometni klub Vogošća PH, nakon produžene saradnje s trenerom Bojanom Unčaninom, ugovor na dvije godine produžio je i s igračem Benjaminom Čičkušićem.

Vogošća tako najavljuju da će i naredne sezone biti jedan od glavnih faktora u Premijer ligi.

“Drago mi je da smo našli zajedničku riječ i na obostrano zadovoljstvo produžili saradnju. Ali ne bih o tome mnogo da razmišljam, to je već iza nas. Ono što nas čeka u dvomeču sa Izviđačem je mnogo bitnije od ugovora. Što je veoma bitno i ono pozitivno je da smo se psihički digli, svijesni da krećemo od nule, da se svako može pobjediti, ali da se može i izgubiti, tako da ulazimo spremno i fizički i psihički u ovaj play-off. Protivnika znamo, uostalom kao i oni nas, te će biti stvar momenta, volje, želje i sportske sreće. Na nama je da ispunimo ono što trener Unčanin traži od nas i mislim da rezultat ne bi trebao izostati. Sumnjam da će bilo koja ekipa u prvom susretu moći da kaže da je sigurna u prolaz. Respekt Izviđaču na svemu što godinama rade, ali isto tako vjerujem da možemo ako Bog da proći i 'osvetiti' se za ispadanje u polufinalu Kupa BiH”, rekao je iskusni bek Vogošće Benjamin Čičkušić.

Utakmica četvrtfinala play off-a Premijer lige BiH u kojoj se sastaju Vogošća i Izviđač, na rasporedu je u subotu 18. maja s početkom u 18 sati u dvorani “Amel Bečković”.

Učitaj još novosti