10. 05. 2019 - 23:21
JOŠ DVA KORAKA DO NOVOG REKORDA: "Imam iskustva, znam šta...
907
Shares
JOŠ DVA KORAKA DO NOVOG REKORDA:

ATP MADRID

JOŠ DVA KORAKA DO NOVOG REKORDA: "Imam iskustva, znam šta treba da radim!"

Sport.ba
10. 05. 2019 - 23:21
0
Shares

Ukoliko bi Srbin osvojio titulu u Kaha mahiki izjednačio bi se sa Rafaelom Nadalom po broju titula na turnirima iz serije 1.000. Za sada, Španac ima 33, a Nole titulu manje na mastersima. U subotnjem polufinalu igraće sa pobjednikom duela Federer (Švajcarska) - Tim (Austrija).

novak-djokovic1

Petak oko 11 sati. Navijači su se užurbano spremali da za sat vremena uživo ili ispred malih ekrana isprate četvrtfinalni duel između Novaka Đokovića i Marina Čilića na mastersu u Madridu. Dvadesetak minuta kasnije, na društvenim mrežama se pojavila vijest da je Hrvat bio prinuđen da se povuče.

Do zvanične potvrde morali smo da sačekamo još desetak minuta kada je 11. teniser svijeta na društvenim mrežama napisao:

"Poštovani navijači, žao mi je što moram da objavim da se povlačim sa današnjeg meča. Iza mene je teška noć u kojoj sam se borio sa trovanjem hranom. Ekstremno sam razočaran da sam ovako završio turnir u Madridu. Hvala na podršci."

Nije mi prvi put u karijeri da imam uspone i padove. Pokušao sam da budem stabilan koliko je moguće, da nema tih ekstremnih amplituda.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti