10. 05. 2019 - 21:38
Federer vodio i imao meč lopte, a onda je uslijedio raspad:...
907
Shares
Federer vodio i imao meč lopte, a onda je uslijedio raspad: Thiem u polufinalu ide na megdan Đokoviću

ATP MADRID

Federer vodio i imao meč lopte, a onda je uslijedio raspad: Thiem u polufinalu ide na megdan Đokoviću

Sport.ba
10. 05. 2019 - 21:38
0
Shares

Austrijanac Dominik Tim biće protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Madridu, jer je poslije tri seta u četvrtfinalu bio bolji od Švajcarca Rodžera Federera - 3:6, 7:6, 6:4!

thiem

Bila je to bespoštedna borba dostojna finala i četvrti trijumf Tima iz šest međusobnih duela, a drugi ove godine. Podsjetimo, njih dvojica su igrali finale Indijan Velsa i Austrijanac je osvojio titulu.

Federer je odlično počeo meč, jer je uz jedan brejk poveo sa 3:0. To mu je bilo dovoljno da prvi set privede kraju i povede sa 1:0

Međutim, u nastavku smo vidjeli totalni preokret! Tim je u drugom i šestom gemu imao nekoliko šansi za brejk, ali je tek u taj-brejku bio uspješan. Tamo je prvo gubio sa 3:0, pa vodio sa 6:4, da bi do poravnanja stigao sa 13:11. Pomenućemo i to da je Švajcarac propustio dvije meč lopte.

U trećem smo vidjeli veliku dramu i brejk Tima u trećem gemu (2:1). Ipak, Federer je izjednačio na 4:4, a zatim neočekivano ponovo izgubio servis. Tim svoju šansu nije propustio i poslije druge meč lopte je otišao u polufinale.

Duel Tima i Đokovića na programu je u subotu. Satnica još nije poznata, ali se očekuje da prvi izađu na teren.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti