10. 05. 2019 - 12:32
SRAMOTNO PONAŠANJE NAVIJAČA Pogledajte kako je prošao junak...
907
Shares
SRAMOTNO PONAŠANJE NAVIJAČA Pogledajte kako je prošao junak Arsenala

VELIKA SRAMOTA

SRAMOTNO PONAŠANJE NAVIJAČA Pogledajte kako je prošao junak Arsenala

Sport.ba
10. 05. 2019 - 12:32
0
Shares

Fudbaleri Chelseaja i Arsenala izborili su nastup u finalu Europa lige koje će se održati 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

eintracht-frankfurt

Englezi će tako imati sva četiri predstavnika u finalima europskih kupova jer će u završnom susretu Lige prvaka 1. lipnja u Madridu igrati Liverpool i Tottenham.

Arsenal je na gostovanju pobijedio Valenciju s 4:2 i tako potvrdio pobjedu od 3:1 iz prve utakmice igrane u Londonu. Nakon što je prošle sezone zapeo u polufinalu izgubivši od Atletico Madrida, Arsenal je ove godine otišao korak dalje.

Bit će to drugo finale Topnika u ovom takmičenju nakon što su 2000. stigli do finala Kupa UEFA, no Galatasaray je bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca.

Junak je bio trostruki strijelac Pierre-Emerick Aubameyang (17, 69, 89) koji je postao prvi igrač u polufinalu EL koji je zabio tri gola nakon Radamela Falcaa koji je 2011. za Porto zabio tri gola u pobjedi protiv Villarreala.

Aubameyang je oduševio jučer na Mestalli s tri pogotka, ali je doživio i jednu neugodnost.

Naime, prilikom proslave gola jedan navijač Valencije ga je pljunuo, a divljački ispad tog primitivca su uhvatile kamere.

"Fudbal je tako lijep i onda postoje idioti poput ovog navijača u Valenciji koji pokušava pljuvati na Aubameyanga. Mislim da je to loša strana nekih navijača", napisao je jedan od korisnika Twittera

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti