10. 05. 2019 - 09:36
AKO STE SLUĆAJNO PROPUSTILI Pogledajte snimak sinoćnje lutrije...
907
Shares
AKO STE SLUĆAJNO PROPUSTILI Pogledajte snimak sinoćnje lutrije jedanesteraca

JEDANESTERCI ZA FINALE

AKO STE SLUĆAJNO PROPUSTILI Pogledajte snimak sinoćnje lutrije jedanesteraca

Sport.ba
10. 05. 2019 - 09:36
0
Shares

Posljednji od četiri engleska kluba koji će sudjelovati u dva finala velikih europskih nogometnih takmičenja, svoj je nastup u završnici izborio Chelsea. Londonski je klub na svom Stamford Bridgeu tek nakon raspucavanja jedanaesteraca pobijedio frankfurtski Eintracht.

9

Obje su utakmice, i ona njemačka kao i sinoćnja engleska završile istim rezultatom – 1:1. Nakon pola sata produžetka nije došlo do odluke, a onda se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Nijemci su bili u velikoj prednosti kad je Trapp obranio udarac domaćeg kapetana Azpilicuete. Ipak, u četvrtoj i petoj seriji iskazao se najskuplji golman svijeta, Kepa Arrizabalaga.

On je odbranio pokušaje Hintereggera i Paciencije, pa je Eden Hazard završnim pogotkom odveo svoju ekipuu u finale u kojem će se, u srijedu 29. maja sastati s Arsenalom.

Dvoboj gradskih rivala bit će posljednja utakmica profesionalne karijere za legendu oba kluba, golmana Petra Čecha, a možda i zadnja službena utakmica spomenutog Belgijanca u Chelseajevu dresu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti