10. 05. 2019 - 09:09
"Win or go home" U sedmoj seriji utakmica odlučuje se ko ide dalje
907
Shares

NBA

"Win or go home" U sedmoj seriji utakmica odlučuje se ko ide dalje

Sport.ba
10. 05. 2019 - 09:09
0
Shares

„Win or go home“ izraz je koji se uvijek pojavi na TV ekranima američkih televizija kada gledamo šestu utakmicu bilo koje playoff serije. Ovoga puta nitko nije otišao, obje ekipe uspjele u svom naumu i osigurale sedmu utakmicu.

Sixersi su bili bolji od Raptorsa 112-101, dok je Portland nadvisio Denver rezultatom 119-108.

Philla je od samog početka bila bolja te su igrači Bretta Browna pokazali snagu volje i želju da im ovo ne bude posljednja utakmica ove sezone. Publika je nosila domaćina do pobjede te su Embiid i ekipa na poluvremenu vodili sa 15 razlike. Treća četvrtina također je otišla na stranu domaćina, dok su tek u posljednjih 12 minuta Raptorsi pokazali neke naznake života ali je bilo prekasno.

Ben Simmons i Jimmy Buckets (neki govore da se preziva Butler) upisali su kombinirano 46 poena, 14 skokova  i 14 asistencija. Prva violina Sixersa ove sezone Joel Embiid i dalje muku muči sa povratkom u formu, te iako double-double učinak (17-12), ponovno je ostao na neki način najveći dužnik.

Kod gostiju su praktički igrala samo dva igrača – Kawhi Leonard i Pascal Siakam. Kawhi je bio ponovno najbolji i najopasniji sa 29 poena, 12 skokova i 5 asistencija, dok je mladi Kamerunac upisao 21 poen, 6 skokova i 3 asistencije.

Lowry je ponovno bio loš iako je ovih 13/5/6 puno bolje nego što igra kroz cijelu seriju što jasno govori u kakvoj je katastrofalnoj formi nekadašni All-Star. Danny Green, Marc Gasol, Serge Ibaka i Fred VanVleet odigrali su debelo ispodprosječne utakmice.

U drugoj utakmici na rasporedu Denver i Portland odmjerili su snage u Moda Centru. Portland, odnosno Dame i  McCollum, zasluženo je upisao pobjedu protiv Denvera.

Tri igrača posebno treba istaknuti kod domaćina: Dame Lillard, CJ McCollum i Rodney Hood. O prvoj dvojici sve je odavno rečeno, dok je Hood pokazao kako nije „bust“ pojačanje kako su ga zvali u Clevelandu kada ga je GM LeBron James doveo da bude šesti igrač njegove ekipe. Nije se snašao Hood u Ohiu, ali je u Oregonu, te je u šestoj utakmici upisao 25 poena i 4 skoka.

Dame je znalački odradio utakmicu sa odličnim brojkama (32/3/5), isto kao i McCollum (30/6/3) te su domaćini potpuno zasluženo osigurali nastavak serije. Kod gostiju jedina dvojica vrijedna spomena bili su Murray (24/10/5) i tko drugi nego Nikola Jokić(29/12/8).

Koja god od ove četiri ekipe da prođe u konferencijsko finale imati će što za reći. U obje utakmice tokom cijele serije gledali smo odlične dvoboje, tvrde odbrane i veliku fizičku borbu svih ekipa. Izostali su učinci nekih zvijezda poput Lowrya i Embiida, ali nisu na istoku radi toga gledali ništa lošije utakmice nego na zapadu.

12. maja gledati ćemo sedme utakmice ovih dvaju playoff serija, a tačno vrijeme utakmica biti će naknadno određeno.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti