09. 05. 2019 - 20:44
ZAKUHAVA SE OPASNO: Pep Guardiola rekao "DA" novom klubu, ali ...
907
Shares
ZAKUHAVA SE OPASNO: Pep Guardiola rekao

SERIE A

ZAKUHAVA SE OPASNO: Pep Guardiola rekao "DA" novom klubu, ali ...

Sport.ba
09. 05. 2019 - 20:44
0
Shares

U Italiji je Alegri i dalje tema dana, ćutao je i samo se nasmiješio na pitanje novinara da li će zaista otići poslije pet godina, a Anjeli nije u Torinu, mada se čini da je Juventus prećutno stavio do znanja da se petogodišnji ciklus trenera završio.

allegri

Ostaje da nađu zamjenu, kako smo rekli, prva meta Nedveda i Paratićija je Konte, ali Anjeli je skeptičan, odnosi su zategnuti, nije oprostio legendi kada je otišla usred priprema 2014. godine.

antonioconte

Međutim Juventus nema neko rješenje, Dešamp je pominjan kao i bivši igrač i kao bivši trener, zatim su mediji kandidovali Sarija, a Gazeta delo Sport tvrdi da Juventus razmišlja o nekom prelaznom rješenju.

Razlog je Pep Gvardiola.

On je navodno pristao još prije par meseci kada se Zidan vratio u Real da dođe u Juve, ali je tražio da to bude u ljeto 2020. kako bi ostao još jednu sezonu u Sitiju. Tada je Anjeli činilo se želio da još sezonu zadrži Alegrija, međutim problemi koji postoje u svlačionici su ga pokolebali. Sportski sektor je jasno za angažman Kontea, Nedved i Paratići smatraju da tu nema rizika, poznaje okruženje, ima drugačiji stil od Alegrija, ali sa ovim timom bi nastavio da pobjeđuje u Italiji bez problema.

juventus

Sve drugo, po njima je pitanje uklapanja.

Alegri je navodno tražio od Anjelija prilikom posljednjeg razgovora da bude prodat Dibala, da ima veću ulogu u angažovanju pojačanja, kao i veći novac za ugovor. On je tražio jasne smjernice kada su u pitanju odbrana i vezni red, nije zadovoljan ni Pjanićem, međutim, kako smo već i pisali, u toj borbi sa igračima, osuđen je na poraz. Time je samo povećao pritisak na Anjeli da razriješi situaciju, vidjet ćemo kako će se sve završiti, ali ostaje da bi Konte bio najbezbolnije rješenje...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti