08. 05. 2019 - 22:53
EVO KAKO JE DANAS IZGLEDAO AMSTERDAM:Hiljade navijača ludovalo...
907
Shares
EVO KAKO JE DANAS IZGLEDAO AMSTERDAM:Hiljade navijača ludovalo po gradu, atmosfera dostigla tačku ključanja (VIDEO)

EVO KAKO JE DANAS IZGLEDAO AMSTERDAM:Hiljade navijača ludovalo po gradu, atmosfera dostigla tačku ključanja (VIDEO)

08. 05. 2019 - 22:53
0
Shares

Evo kako su danas uoči polufinalne utakmice Lige šampiona izgledale ulice Amsterdama. 

Utakmica je u toku. U 4. minuti Tadić je šutem iznenadio golmana koji je loptu odbio u korner.

Nakon kornera s desne strane kapetan De Light je sjajno skočio i poput utakmice protiv Juventusa zabio glavom za vodstvo Ajaxa! Holanđani sada imaju ukupno 2:0 i blizu su finala!

Nakon gola Tottenham je krenuo na sve ili ništa. Prvo u desetoj minuti pa onda u 24. kada je Son šutirao.Napadač Tottenhama bio blizu, ali je ovog puta njegov udarac uspio obraniti po zemlji Onana. Mogao je Son mnogo bolje šutirati.

Pritisak Engleza je trajao sredinom poluvremena ali bez pogodka. U 31. minuti. Sjajna polukontra Ajaxa, nakon čega je Tadić odlično prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i pokušao pogoditi suprotni ugao, ali pored gola! Lloris je ostao ukopan, a tribine uzdahnule! 

Četiri minute kasnije čini se da je sve gotovo.Gol za Ajax,  strijelac je Hakim Ziyech! Oduševljenje na tribina u Amsterdamu! Tadić je ostavio loptu s lijeve strane za natrčalog Ziyecha, koji je iz prve opalio i pogodio suprotni kut za velikih 2:0! Ajax samo čudom sada može ostati bez finala Lige prvaka!

Tottenham kreće agresivno u drugom poluvremenu jer je očigledno da nemaju šta izgubiti. Ovakav tip igre im se isplatio u 55. minuti. Sjajno je glavnu ulogu u akciji odigrao Dele Alli. Lucas  je završio akciju odličnim šutem u donji desni ugao, te je Andre Onana ostao savladan. Rezultat je 2:1.


I samo par minuta kasnije prava drama Lucas je naletio na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana udarcem unutar lijeve stative. Promijenio je rezultat na 2:2.

(Sport.ba)

 
Učitaj još novosti