08. 05. 2019 - 07:13
IPAK JE SAMO OD KRVI I MESA Messi ipak nije vanzemaljac: Evo...
907
Shares
IPAK JE SAMO OD KRVI I MESA Messi ipak nije vanzemaljac: Evo kako je upropastio sve i rasplakao Barcu

LIGA PRVAKA

IPAK JE SAMO OD KRVI I MESA Messi ipak nije vanzemaljac: Evo kako je upropastio sve i rasplakao Barcu

Sport.ba
08. 05. 2019 - 07:13
0
Shares

Oslabljeni Liverpool, koji je nastupio bez Keite, Salaha i Firmina, je na Anfieldu razorio Barcu s 4:0 i tako nadoknadio poraz od 3:0 s Camp Noua te se na čudesan način plasirao u finale Lige prvaka. Redsi su dugo u noć slavili, dok je Barca bila na koljenima.

liverpool

Plakat će Katalonci za propuštenim šansama u prvom poluvremenu, a najbolju je propustio njihov najveći heroj. Lionela Messija mnogi smatraju najboljim igračem na svijetu, ali ponekad i on zna biti jedan od tragičara.

messi

Argentinac vjerovatno jest najbolji, ali ipak nije savršen. Ima i on nedostataka, a jedna od njih je igra desnom nogom, što čudi za tako klasnog igrača. Kad tomu dodamo igru glavom, može se reći da nije baš najkompletniji igrač.

No kad se sjetimo njegova sunarodnjaka Diega Maradone, možda ne treba to previše čuditi. Obojici im je lijeva bila dovoljna da rade čuda, no dođu i trenuci kada se osjeti da desna nije ni blizu moćne ljevice.

admit-it-you-feel-sad-for-lionel-messi

Upravo se to vidjelo vidjelo na Anfieldu, i to kada je izašao u ''mrtvu šansu'' devet minuta nakon što je Liverpool poveo 1:0. Da je Messi to zabio, veliki okršaj praktički bi bio zaključen, jer bi Liverpool morao postići još četiri gola, a da ne primi više nijedan.

andy-robertson-lionel-messi-liverpool-barcelona

messi-tuga

Messi je dobi loptu u idealnoj situaciji, po sredini gola, na nekih 13-14 metara od vrata Liverpoola. Išao je neometan prema golu i umjesto da puca desnom, Argentinac se odlučio na potpuno nefunkcionalan dribling. Prebacivao je loptu na lijevu nogu i to ga je skupo stajalo, jer ga je Matip stigao izbio mu loptu.

Na taj je način propala velika šansa Barcelone, možda i najbolja na utakmici. Liverpool je do kraja utakmice postigao još tri gola i na senzacionalan način se plasirao u finale Lige prvaka. Kataloncima ostaje žal za propuštenim šansama, a i na Messija će se nakon ove utakmice ipak malo drugačije gledati.

Ako je zaslužio superlative nakon prve utakmice, onda su i kritike sastavni dio priče nakon ovakvog poraza. Ne mogu biti samo panegirike. Nije blasfemija kritizirati čak i Messija. Niko nije savršen. 

messi1

messileo

Nije mu ovo baš prva važna utakmica u kojoj nije odigrao ništa posebno. I s Barcelonom i s Argentinom. Bilo je i onih gdje se jedva vidio. Samo od prošle godine podsjetit ćemo na Rim, a ni na Mundijalu nije briljirao, posebne protiv Hrvatske. Tako peta Liga prvaka za sada mu ostaje tek san...

messituzan

(Sport.ba)

Učitaj još novosti