07. 05. 2019 - 16:41
KHABIB SE VRAĆA U UFC: Evo ko će mu biti sljedeći protivnik
907
Shares
KHABIB SE VRAĆA U UFC: Evo ko će mu biti sljedeći protivnik

KHABIB SE VRAĆA U UFC: Evo ko će mu biti sljedeći protivnik

Sport.ba
07. 05. 2019 - 16:41
0
Shares

Ruski MMA borac vraća se pod okrilje UFC i nastaviće svoju karijeru borca sedmog septembra na UFC 242, javio je ESPN. Nurmagomedov nije ulazio u oktagon od prošlog oktobra kada je pobijedio Konora Mekgregora.

Njegova namjera je da se bori protiv Žorž Sent Pjera što ranije nije uspio da organizuje, a Sent Pjer je u međuvremenu objavio da se povlači.

Habibov menadžer Ali Abdelaziz je otkrio plan po kom će se Nurmagomedov boriti protiv trojice momaka, od kojih bi posljednji mogao da bude Sent Pjer, ali to za sada nije potvrđeno. Veće su šanse da će se boriti sa privremenim šampionom lake kategorije Dastinom Poarijeom.

- Dao mi je veoma precizna uputstva. Hoće da se bori sedmog septembra i ponovo u decembru. A ako Sent Pjer može nekako da se dogovori sa UFC-om, onda ćemo se i mi lako dogovoriti.

Habib bi tu borbu volio u aprilu. Laka kategorija ima mnogo izazivača, a moramo da je održavamo. Habib je već radio ovo i ranije. Borio se protiv Edsona Barbose, Ala Jakvinte i Konora Mekgregora za manje od godinu dana. Ako u aprilu ne može Sent Pjer, može bilo koji izazivač - rekao je Abdelaziz.

Da podsjetimo, Nurmagomedov je poslije borbe sa Mekgregorom izazvao veliki incident kada je preskočio ogradu oktagona da bi se potukao sa članovima Irčevog tima. Svemu tome su prethodile konstantne Megregorove uvrede na račun Dagestanca.

Učitaj još novosti