04. 05. 2019 - 22:57
ORIGI PONOVO JUNAK LIVERPOOLA: Belgijanac sjajnim udarcem...
907
Shares
ORIGI PONOVO JUNAK LIVERPOOLA: Belgijanac sjajnim udarcem ostavio Liverpool u igri za titulu

PREMIERSHIP

ORIGI PONOVO JUNAK LIVERPOOLA: Belgijanac sjajnim udarcem ostavio Liverpool u igri za titulu

Sport.ba
04. 05. 2019 - 22:57
0
Shares

U okviru pretposljednjeg kola Premijer lige, Njukasl je dočekao Liverpul, gosti su slavili sa 2:3 (1:2) i vratili se na čelo tabele, Siti je na potezu. Poveli su gosti u 13. minutu, Van Dajk najbolji u skoku nakon kornera Aleksander-Arnolda.

Ipak, Njukasl odgovara samo sedam minuta kasnije, nakon odbitka loptu u mrežu "Redsa" smješta Kristijan Atsu.

Nije se dugo čekalo na novi gol, Liverpul ponovo u prednosti od 28. minutu, mladi Aleksander-Arnold je upisao 11. asistenciju u sezoni, Salah je postigao 22. pogodak. Nakon toga su gosti imali i sreće, Ajoze Perez je pogodio prečku, do pauze nije bilo promjene rezultata, Liverpul je sa golom prednosti otišao na odmor.

Nakon devet minuta igre u nastavku nova drama, Njukasl je ponovo izjednačio. Ovoga puta se Rondon dobro snašao u kaznenom prostoru Liverpula i efektnim volej udarcem poravnao rezultat.

Veliki peh za četu Jirgena Klopa dogodio se u 73. minutu, kada je Salah na nosilima morao da napusti teren. On je umalo ostao bez svesti posle duela sa golmanom domaće ekipe Dubravkom, dugo je ležao na zemlji, na kraju nije bio u stanju da na nogama napusti teren, morao je na teren Origi.

9

Belgijanac je na kraju izrastao i u heroja ekipe sa "Enfilda", igrao se 86. minut, kada je bio najviši u skoku nakon centaršuta Šaćirija iz slobodnog udarca, 3:2 za Liverpul.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pobeda Liverpula, koji se vratio na čelo tabele sa dva boda više i utakmicom manje od Mančester sitija.

"Građani" u ponedjeljak igraju sa Lesterom na "Etihadu", pobjeda je imperativ za četu Pepa Gvardiole.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti