02. 05. 2019 - 17:20
NOVI DETALJI DRAME KOJA JE POTRESLA FUDBALSKI SVIJET: Karijera...
907
Shares
NOVI DETALJI DRAME KOJA JE POTRESLA FUDBALSKI SVIJET: Karijera Ikera Kasiljasa je ZAVRŠENA

TUGA

NOVI DETALJI DRAME KOJA JE POTRESLA FUDBALSKI SVIJET: Karijera Ikera Kasiljasa je ZAVRŠENA

Sport.ba
02. 05. 2019 - 17:20
0
Shares

Legendarni španski golman Iker Kasiljas u srijedu je na treningu Porta doživio srčani udar i uspješno se oporavlja u bolnici.

Isti dan Kasiljas se oglasio iz bolnice i poručio svima da je sada sve u redu. "Bilo je strašno, ali sve je pod kontrolom. Hvala svima na porukama podrške", napisao je Kasiljas na društvenim mrežama.

Sjajni golman će narednih dana biti na posmatranju. Njegov agent Karlo Kutropia izjavio je da je Iker veliki borac i da vjeruje da je sada ostvario najveći trijumf u životu.

cassillas-bolnica

"Na polovini treninga mu je pozlilo, imao je jak bol u grudima, ustima i rukama. Nije bio svjestan da je to srčani udar. Nikad nisam vidio bilo kakve simptome kod njega. Inače on je imao svu sreću ovog svijeta da se to desilo pred ljekarima Porta. Da se desilo kod kuće na primjer, posljedice bi bile nepredvidive. Već sada je on onakav kakvog ga znamo. Šali se, sretan je, on je borac i zašto ne bi igrao ponovo. Ovo je važnije od Svjetskog prvenstva, ovo je najveća pobjeda njegovog života. Iker je imao životnu prekretnicu", rekao je Kutopia.

Međutim, ugledni španski kardiolog Huan Antonio Korbalan smatra da Kasiljas više neće moći profesionalno da igra fudbal.

"Iker se više ne može baviti profesionalnim sportom, doživeo je infarkt miokarda. Može da vodi normalan život, ali ovo je kraj karijere, ne vjerujem da će se vratiti. Nakon ovakvog stanja, ne može se opet izlagati velikom naporu", rekao je Korbalan.

 


(Sport.ba)

Učitaj još novosti