30. 04. 2019 - 19:04
BUGARIN ĆE DUGO DA ŽALI! Poljubio novinarku, pa će biti...
907
Shares
BUGARIN ĆE DUGO DA ŽALI! Poljubio novinarku, pa će biti ozbiljno kažnjen

BOKS

BUGARIN ĆE DUGO DA ŽALI! Poljubio novinarku, pa će biti ozbiljno kažnjen

Sport.ba
30. 04. 2019 - 19:04
0
Shares

Bugarski bokser Kubrat Pulev "proslavio se" nakon što je borbe u Sjedinjenim Američkim Državama poljubio novinarku, nakon čega ga je ona tužila, a cela priča će uskoro dobiti epilog.

kličko-pulev

Naime, Kubrat je poslije meča davao intervju atraktivnoj voditeljki, da bi je na kraju razgovora i poljubio. Ona je najpijre reagovala osmjehom, ali je kasnije podnjela tužbu zbog seksualnog zlostavljanja, poslije čega će biti ozbiljno "udaren po džepu".

Tako će bugarski bokser morati da joj plati odštetu od 600.000 dolara (što je oko 530.000 evra), a to značajno premašuje svotu novca koju je zaradio od borbe u SAD (dobio je 250.000 dolara poslije duela sa Rumunom Bogdanom Dinuom).

Novinarka Dženi Suše je navela da je taj poljubac kod nje izazvao ozbiljne psihičke traume, zbog čega je potraživala 300.000 dolara, dok je preostali iznos zahtjevala na ime advokatskih usluga.

Sa druge strane, bugarski bokser se branio riječima da je u pitanju provokacija Dženi Suše i da uslijed gubitka krvi nije mogao pravilno da rasuđuje.

Suđenje će biti održano u Kaliforniji 14. maja i tada će biti poznato da li će Kubrat Pulev dobiti licencu za narednu borbu.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti