29. 04. 2019 - 21:34
SPEKTAKL GODINE NA POMOLU: U ring se vraća čovjek koji jedini...
907
Shares
SPEKTAKL GODINE NA POMOLU: U ring se vraća čovjek koji jedini može skinuti Anthony Joshuu s trona, STIGLA POTVRDA

KLIČKO ŽELI REVANŠ

SPEKTAKL GODINE NA POMOLU: U ring se vraća čovjek koji jedini može skinuti Anthony Joshuu s trona, STIGLA POTVRDA

Sport.ba
29. 04. 2019 - 21:34
0
Shares

Bivši bokserski šampion svijeta u teškoj kategoriji Vladimir Kličko potvrdio je da se vraća boksu, a kruže glasine da bi vrlo brzo mogao u ring s trenutnim šampionom Anthony Joshuom.

joshua-vs-klicko

Britanac ga je prije tačno dvije godine, aprila 2017. pobijedio u 11. rundi borbe na Vembliju i od tada je apsolutni vladar među teškašima. 

usbklicko

Sve se poklapa za revanš jer Joshua trenutno traži protivnika pošto je Jarrell Miller tri puta pao na doping-testu. Joshuin promoter Eddie Hearn rekao je u martu da je s Kličkom bilo razgovora u vezi s mogućim povratkom.

vitalij-vladimir-klicko

Četrdesettrogodišnji Ukrajinac to je potvrdio u ponedjeljak postom na Twitteru, gdje je rekao da njegova karijera nije gotova i da hoće opet da postane šampion. 

klicko-joshua

- Mada nisam pobijedio 29. aprila 2017., za mene je to bio jedan od najboljih dana u mojoj dugoj bokserskoj karijeri (do sada). Hvala Anthony Joshui što je bio savršen protivnik i dio moje opsesije da opet postanem šampion - napisao je Ukrajinac.

Odluka o narednom Joshuinom protivniku bi trebalo da bude saopćena do utorka, s tim što je poznato da pored Klička postoje još bar četvorica na koju Hern računa kao potencijalne rivale.  Doduše, realno je da bi dogovor s Kličkom i boks-meč s njim privukao najviše pažnje i novca.

klicko

(Sport.ba)

Učitaj još novosti