26. 04. 2019 - 23:27
POTEZ O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET: Sudija nije htio...
907
Shares
POTEZ O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET: Sudija nije htio promijeniti odluku, ali onda je Krajinović uradio nešto nevjerovatno

ATP BUDAPEST

POTEZ O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET: Sudija nije htio promijeniti odluku, ali onda je Krajinović uradio nešto nevjerovatno

Sport.ba
26. 04. 2019 - 23:27
0
Shares

Filip Krajinović, 105. igrač sveta, iznenadio je drugog nosioca na ATP turniru u Budimpešti Bornu Ćorića i plasirao se u polufinale rezultatom 6:4, 7:5.

Krajinović će za finale igrati protiv Pjera-Iga Erbera iz Francuske, trenutno 49. na svijetu.

filip-krajinovic-to-miss-australian-open-due-to-achilles-tendon-injury

Možda i više od krajnjeg ishoda odjeknuo je potez srpskog tenisera u desetom gemu drugog seta, u kritičnoj situaciji po Krajinovića.

Srpski teniser je pri rezultatu 4:5 servirao za opstanak u setu. Imao je prednost u trenutku kada je sudija na jedan udarac Ćorića uzviknuo da je aut. Bio je to znak da je Filip izjednačio na 5:5. Ćorić je, međutim, zatražio od glavnog sudije da siđe i pogleda mjesto gde je loptica pala, na šta je sudija odgovorio da je siguran da je aut.

Tada je Krajinović napravio pravi sportski gest. On je nogom obrisao trag loptice, čime je jasno stavio do znanja da je ona bila unutar terena. Glavni sudija je tada morao da promijeni svoj stav i jasno izgovori da je rezultat 40:40.

Krajinoviću se poštenje isplatilo jer je dobio naredna dva gema i prošao u polufinale.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti