26. 04. 2019 - 11:56
NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU: Nekada najbolji napadač engleske...
907
Shares
NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU: Nekada najbolji napadač engleske lige pokušao da se ubije!

NEVJEROVATNO

NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU: Nekada najbolji napadač engleske lige pokušao da se ubije!

Sport.ba
26. 04. 2019 - 11:56
0
Shares

Fudbaler oko koga su se svojevremeno lomila koplja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ili ga volite ili mrzite.

Afrikanac je ostavio dubok trag u Premijer ligi posebno u Londonu, gdje je nastupao za klubove poput Arsenala, Totenhema, Kristal Palasa dok je odigrao i tri sezone pod ugovor za Mančester Siti.

adebayor

Sada ima 35 godina, nastupa za turski Bašakšehir koji se trenutno nalazi na liderskoj pozicij turske Super lige dok je svoju karijeru počeo u francuskom Mecu.

 "Imao sam samo šesnaest godina, sve što sam htio je da pomognem svojoj porodici. Kada je porodica siromašna svi su siromašni tu postoji velika solidarnost. Međutim, kada jedan uspije onda kao da duguje svima"

adebayor
"U Mecu sam imao oko 3000 funti mjesečno. Moja porodica je zahtjevala kuću od pola miliona funti, klub se umorio od takvih zahtjeva. Sjećam se jedne noći da sam sjedio na mom krevetu i zapitao se 'Šta radim ja ovde? Niko nije zadovoljan sa mnom, šta je onda poenta življenja?"

"Ispod mene je bila apoteka, kupio sam mnoštvo ljekova na izgovor da je za siromašne u mojoj zemlji. Onda sam pozvao najboljeg prijatelja koji mi je rekao da se smirim, da sam čovjek koji može promijeniti Afriku. To me je spasilo, zahvalan sam mu na tome", izjavio je Adebajor za engleski medij.


(Sport.ba)

Učitaj još novosti