26. 04. 2019 - 09:34
NEVJEROVATNE BROJKE Manchester City pod palicom Pepa Guardiole...
907
Shares
NEVJEROVATNE BROJKE Manchester City pod palicom Pepa Guardiole melje sve pred sobom

ENGLESKA

NEVJEROVATNE BROJKE Manchester City pod palicom Pepa Guardiole melje sve pred sobom

Sport.ba
26. 04. 2019 - 09:34
0
Shares

Pred nama je sama završnica vjerovatno najneizvjesnije trke u historiji Premiershipa. Branitelj naslova i vodeća ekipa lige, Manchester City, i Liverpool cijelu sezonu vode mrtvu trku. U jednom je trenutku prvi Liverpool, u drugom City. Do kraja je još tri kola, a City ima bod više od Redsa. Ekipa Pepa Guardiole ima 89 bodova, Liverpool 88.

Premda je u igri još devet bodova, teško je vjerovati da se City, koji gazi sve pred sobom u Engleskoj, može poskliznuti protiv Burnleyja, Leicestera i Brightona. Kloppova ekipa do kraja ima igrati protiv Huddersfielda, Newcastlea i Wolverhamptona. U nekim ranijim sezonama puno manje bodova od zalihe koju sad ima Liverpool bilo bi dovoljno za titulu prvaka, a sad je moguće da Liverpool osvoji 97 bodova i ostane praznih ruku. Podsjetimo, Liverpool čeka na naslov prvaka punih 29 godina.


Velika prednost Cityju je i činjenica da za razliku od Redsa, koje u polufinalu Lige prvaka čekaju Messi i društvo, nemaju više obaveza u Europi i mogu se fokusirati isključivo na Premiership. A tamo dominiraju i gaze sve pred sobom.

Koliko veliki rezultat je ostvario stroj Pepa Guardiole, dovoljno govori i ovaj podatak.

Naime, Manchester City je u zadnjih 16 kola osvojio 45 bodova. To je više nego West Ham, Crystal Palace, Newcastle, Bournemouth, Burnley, Southampton, Brighton, Cardiff, Fulham i Huddersfield u cijeloj sezoni.

Kako stvari stoje, navijači Liverpoola morat će i 30. godinu zaredom gledati kako netko drugi podiže trofej prvaka. City ne namjerava stati.

Rezultati by SofaScore

(Sport.ba)

 

 

Učitaj još novosti