23. 04. 2019 - 22:18
Zadar za pola koša spasio sezonu - zasad
907
Shares
Zadar za pola koša spasio sezonu - zasad

DOIGRAVANJE

Zadar za pola koša spasio sezonu - zasad

Sport.ba
23. 04. 2019 - 22:18
0
Shares

Košarkaši Zadra zasad su se izvukli. Gotovo svih 40 minuta uzvratne utakmice doigravanja za ostanak u ABA ligi protiv MZT Skopja plesali su po rubu, ali na koncu su slavili za pola koša (78:77) i vraćaju se poravnate serije u grad košarke.

Nakon teškog poraza prošlu srijedu u Višnjiku, u kojem su na trenutke imali zaostatak od 28 poena razlike, igrači Ante Nazora pronašli su hrabrost i izvadili se na gostujućem parketu u Skoplju te zasad spasili svoj status među elitom regionalne košarke. Naravno, ova pobjeda im neće značiti ništa, ako u majstorici na svom parketu ponove izdanje od prošlog tjedna, ali mogu pronaći utjehu da teško mogu pokazati gore izdanje.

I u ovom susretu Zadrani su krenuli loše i na pauzu su morali pri rezultatu 43:36, ali u nastavku su bili puno bolji te su u drugoj i trećoj četvrtini okrenuli vodu na svoj mlin.

Zadarski junak bio je Mario Little s 20 poena i pet asista, Dašić je zabio 12, ali je vukao kad je bilo najbitnije, a vrijedi istaknuti i Domagoja Vukovića koji je u prijelomnici ubacio dvi važne trice. Iskusni Luka Žorić završio je utakmicu sa 17 poena.

Nažalost, dao je domaćima priliku za pobjedu u zadnjem napadu, lopta je išla u ruke Woodardu, koji je do tad ubacio 26 poena, ali šut za pobjedu nije mu ušao…

Čini se kako je krizni sastanak za vikend urodio plodom jer su se igrači mobilizirali te iskoristili smanjeni pritisak u gostujućoj utakmici i uspjeli izboriti majstoricu. Sezona je spašena – zasad.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti