23. 04. 2019 - 09:24
Crnogorski mediji su ogorčeni; evo šta pišu o utakmici koja se...
907
Shares
Crnogorski mediji su ogorčeni; evo šta pišu o utakmici koja se nije ni trebala odigrati

Crnogorski mediji su ogorčeni; evo šta pišu o utakmici koja se nije ni trebala odigrati

23. 04. 2019 - 09:24
0
Shares

Crnogorski mediji ogorčeni su onime što se događalo uoči pete utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti (97:54).

250577-zvezda-buducnost-finale-5-684-f

Podgoričke Vijesti izašle su sa naslovom 'Bilo je najvažnije sačuvati glavu: Budućnost u hororu ostala bez titule'. Taj medij opisuje ružne scene u Pioniru, ali i postavlja pitanje kako se uopće moglo igrati.

zvezda-buducnost

'U takvom paklu i neregularnim uvjetima, pitanje je samo zašto su čelnici ABA lige natjerali Jasmina Repešu i njegove izabranike da izađu na teren. Da nisu, bar bi bili pošteđeni dva od tri najgora sata u karijerama... Ovako, izgubili su sa utakmicu koju nisu ni smijeli dobiti, jer zko zna šta bi bilo i da je do završnice bilo rezultatski uzbudljivo, a kamoli da su pobijedili', pišu Vijesti.

2

Slično piše i portal CDM, njegova reportaža sa utakmice naslovljena je sa 'Poslije pokušaja linča, 'plavi' predali ABA krunu Crvenoj zvezdi'.

1

'Predali su košarkaši Budućnost krunu šampiona regije i mjesto u Euroligi, ali su čini se sačuvali ABA ligu, jer su izašli na parket posle atmosfere linča, zbog koje je utakmica kasnila skoro sat. Smogli su snage momci Jasmina Repeše nadmetati se sa Crvenom zvezdom, ali je očigledno sve ono što su preživjeli u uvertiri, utjecalo da ne odigraju na razini iz prethodne dvije utakmice finala pa su na kraju poraženi sa 97:54. Jasno je da će predstavnici klubova morati što prije sjesti za stol, kako bi ovo natjecanje od sljedeće sezone bilo praćeno prije svega zbog zbivanja na parketu', navodi CDM.

Učitaj još novosti