22. 04. 2019 - 21:50
ZVEZDA RAZMONTIRALA BUDUĆNOST U BEOGRADU: 43 razlike za novu...
907
Shares
ZVEZDA RAZMONTIRALA BUDUĆNOST U BEOGRADU: 43 razlike za novu titulu crveno-belih

ABA LIGA

ZVEZDA RAZMONTIRALA BUDUĆNOST U BEOGRADU: 43 razlike za novu titulu crveno-belih

Sport.a
22. 04. 2019 - 21:50
0
Shares

Iako bez povrijeđenih Džoa Reglenda, koji je van terena još od početka polufinalne serije i Stratosa Perperoglua, Crvena zvezda je večeras potpuno košarkaški razbila podgoričku Budućnost i više nego ubjedljivom pobedom rezultatom 97:54 osvojila titulu prvaka ABA lige, četvrtu u posljednjih pet godina.

Odlučujući meč finalne serije plej-ofa u beogradskom ''Pioniru'' večeras je kasnio čitavih sat vremena zbog incidenta tokom zagrijavanja, kada je grupa Zvezdinih navijača ušla na teren, poslije čega su gostujući igrači otišli u svlačionicu.

Ipak, kada su se strasti malo smirile, stekli su se uslovi za odigravanje ove majstorice.

Od samog početka se vidjelo da su košarkaši Budućnosti potpuno dekoncentrisani, nervozni, uplašeni, šta god, bilo je na početku nervoze i u Zvezdinoj igri, ali kako je meč odmicao, uz ogromnu podršku sa tribina crveno-beli su počeli da uvećavaju razliku.

Prvi put je Zvezda otišla na dvocifrenu razliku sredinom prve četvrtine, kada je bilo 15:5, potom i 18:8, a tek u finišu ovog dijela igre razičrao se Noris Kol, zahvaljujući kome je Budućnost smanjila na 18:13 posle prve dionice.

Ali, bio je to samo kratkotrajni bljesak gostiju, u drugoj četvrtini Zvezda ih je potpuno nadigrala, blistao je tada Boriša Simanić koji je ostvario možda i potez sezone, kada je pri rezultatu 35:20 najpre blokirao Erla Klarka ispod Zvezdinog koša, a onda stigao da istrči kontru i na asistenciju Čovića zakuca na drugoj strani za 37:20.

Dvorana je tada proključala i čini se da je baš to bio trenutak poslije kojeg za Podgoričane nije bilo rezultatskog povratka u ovaj meč.
 


Do poluvremena Zvezda je otišla i na 26 poena razlike - 47:21 i tada je bilo jasno da će drugo poluvrijeme biti samo formalnost i pravo šampionsko uživanje za navijače Crvene zvezde. Upravo to su im njihovi ljubimci i priuštili na terenu, razlika je i dalje rasla, na 38, pa na 40, 42 (81:39), do maksimalnih 45 poena razlike - 97:52.

Gosti su jedva čekali kraj ove svoje najnovije blamaže i definitivan oproštaj od Evrolige u kojoj su proveli ovu sezonu, ali se nisu prioslavili.

Evroligašku košarku ćemo sljedeće sezone ponovo gledati u ''Pioniru'', a da to tako bude večeras su najzaslužniji bili Rivers sa 21 poenom, zatim Simanić, Odžo, Faje sa po 10.

Budućnost nije imala nijednog igrača sa dvocifrenim učinkom. Noris Kol im je bio najefikasniji sa devet poena.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti