22. 04. 2019 - 18:23
PRIJE DVIJE GODINE SU OSTALI BEZ CIJELOG TIMA, A SADA IM JE...
907
Shares
PRIJE DVIJE GODINE SU OSTALI BEZ CIJELOG TIMA, A SADA IM JE TITULA UKRADENA: Skandalozna odluka VAR-a o kojoj cijeli svijet priča

NEVJEROVATNO

PRIJE DVIJE GODINE SU OSTALI BEZ CIJELOG TIMA, A SADA IM JE TITULA UKRADENA: Skandalozna odluka VAR-a o kojoj cijeli svijet priča

Sport.ba
22. 04. 2019 - 18:23
0
Shares

Brazilski tim Šapekoense zbog kontroverzne sudijske odluke ostao je bez titule šampiona.

U novembru  2016. je pao avion u kome su se nalazili fudbaleri brazilskog Šapekoensea, koji su krenuli u Kolumbiju na prvi meč finala južnoameričkog Kopa Sudamerikana. U padu aviona poginula je 71 osoba, preživjela su samo tri fudbalera brazilskog kluba.

588f6ae7-0a14-4eaa-a71f-4cfe0a0a0a64-chapocoense-718x446

Šapekoense je igrao finale državnog prvenstva u Santa Katarini i zbog izuzetno sporne odluke sudija ostao je bez trofeja.

Naime, odluka o šampionu pala je poslije izvođenja penala, a prvaka je odlučio VAR. Udarac fudbalera Šapekoensea Bruna Pačeka, odbio se od prečke i lopta je završila iza leđa golmana. Međutim, sudija je riješio da konsultuje VAR donijeli su odluku da ponište gol. Smatrali su da lopta nije cijelim obimom prešla liniju, iako na snimku djeluje suprotno. Bio je to posljednji penal u ovoj uzbudljivoj seriji.

U Šapekoenseu su bijesni zbog načina na koji su ostali bez trofeja, pa su najavili žalbu.


"Želimo da naglasimo kako ne priznajemo ovaj rezultat. Žalićemo se i tražiti da se utakmica poništi. Osjećamo se mirno zbog ove velike greške sudije kog treba izbaciti iz fudbala na šest do 12 mjeseci. Nećemo šutiti o ovome", rekao je predsednik kluba.


(Sport.ba)

Učitaj još novosti