22. 04. 2019 - 16:09
KAKVA JE OVO ŽIVOTINJA - ZABORAVITE SANEA I BELLERINA Trčao 38...
907
Shares
KAKVA JE OVO ŽIVOTINJA - ZABORAVITE SANEA I BELLERINA Trčao 38 km/h, nadmašio prosječnu brzinu Boltovog rekorda na 100 metara

KYLIAN MBAPPE

KAKVA JE OVO ŽIVOTINJA - ZABORAVITE SANEA I BELLERINA Trčao 38 km/h, nadmašio prosječnu brzinu Boltovog rekorda na 100 metara

Sport.ba
22. 04. 2019 - 16:09
0
Shares

Mladi napadač novog-starog francuskog prvaka PSG-a, Kylian Mbappe, s tri je gola u nedjelju donio svojoj ekipi pobjedu nad Monacom 3:1.

neymar-mbappe-psg

Trener PSG-a Thomas Tuchel na prošloj utakmici, koju su Parižani izgubili od Nantesa sa 3:2, ostavio je Mbappea na klupi i čini se da je to razljutilo mladog napadača koji je u utakmici protiv Monaca postigao hat-trick.

mbappe

Mbappe je tako uspio doći do svog 30. gola u francuskom prvenstvu čime je postao prvi igrač poslije Jeana-Pierrea Papina kojem je ovo uspjelo u jednoj sezoni Ligue 1, a samim tim je postao i najmlađi igrač kojem je ovo uspjelo.

mbappe

Zanimljivo, Mbappe je do tog uspjeha stigao u 27 utakmica (od 33 dosad odigrane u prvenstvu), a tek ih je u 22 krenuo od prve minute.

bernat-neymar-mbappe

A koliko je Mbappe dominantan u francuskoj ligi potvrđuje i podatak da je drugi strijelac Pepe iz Lillea za čak 11 golova slabiji od napadača PSG-a.

antoine-griezmann-kylian-mbappe

20-godišnji napadač je u pomenutom meču protiv Kneževa dokazao kako je gotovo nestvarno brz, te je zabilježio jedan od najbržih sprintova ikad viđenih na fudbalskim terenima. Tačnije, 38 kilometara na sat! Prilikom postizanja jednog od golova, mladom Francuzu je to pošlo za rukom. 

Francuska televizija je sve to dobro izanalizirala i zaključila da je postigao brzinu kojom je nadmašio Usaina Bolta, tačnije njegovu prosječnu brzinu kada je istrčao svjetski rekord na 100 metara u vremenu od 9,58 sekundi.

bolt

(Sport.ba)

Učitaj još novosti