22. 04. 2019 - 16:02
GDJE MU JE KRAJ: Tek mu je 20 godina, a već ispisuje povijesne...
907
Shares
GDJE MU JE KRAJ: Tek mu je 20 godina, a već ispisuje povijesne knjige francuskog nogometa

KYLIAN MBAPPE

GDJE MU JE KRAJ: Tek mu je 20 godina, a već ispisuje povijesne knjige francuskog nogometa

22. 04. 2019 - 16:02
0
Shares

Mladi napadač novog-starog francuskog prvaka PSG-a, Kylian Mbappe, s tri je gola u nedjelju donio svojoj ekipi pobjedu nad Monacom 3:1

Trener PSG-a Thomas Tuchel na prošloj utakmici, koju su Parižani izgubili od Nantesa sa 3:2, ostavio je Mbappea na klupi i čini se da je to razljutilo mladog napadača koji je u utakmici protiv Monaca postigao hat-trick.

mbappe

Mbappe je tako uspio doći do svog 30. gola u francuskom prvenstvu čime je postao prvi igrač poslije Jeana-Pierrea Papina kojem je ovo uspjelo u jednoj sezoni Ligue 1, a samim tim je postao i najmlađi igrač kojem je ovo uspjelo.

Zanimljivo, Mbappe je do tog uspjeha stigao u 27 utakmica (od 33 dosad odigrane u prvenstvu), a tek ih je u 22 krenuo od prve minute.

A koliko je Mbappe dominantan u francuskoj ligi potvrđuje i podatak da je drugi strijelac Pepe iz Lillea za čak 11 golova slabiji od napadača PSG-a.

mbappe

Francuz je također postao jedini igrač uz Lionela Messija iz Liga petice koji je ove sezone postigao 30 ili više golova.

Inače 20-godišnjem Mbappeu je ovo bio peti hat-trick u karijeri, s time da je u utakmici protiv Lyona postigao četiri gola.

Mbappe je proglašen za najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva. Tinejdžer je dobio nagradu zbog svojih sjajnih predstava na turniru, a vodio je svoju reprezentaciju do titule sa četiri postignuta pogotka.

antoine-griezmann-kylian-mbappe

U grupnoj fazi postigao je pogodak protiv Perua (1:0), dva protiv Argentine u osmini finala (4:3), te jedan u finalnom meču protiv Hrvatske (4:2).

Ukupno je za Francusku odigrao 22 utakmice u kojima je postigao osam pogodaka. Posjeduje sjajnu tehniku, zna se služiti i raznim trikovima kada lomi suparnika što je uvijek privlačno navijačima. Nije mu problem asistirati, za razliku od možda Neymara, spreman je i odraditi odbrambene zadatke. Pun je energije i zrelosti za tako mladog igrača. 

Učitaj još novosti