22. 04. 2019 - 12:32
VEZNJAK BAYERNA IMA PROBLEM S KOVAČEM "Ovdje je nemoguće...
907
Shares
VEZNJAK BAYERNA IMA PROBLEM S KOVAČEM

NJEMAČKA

VEZNJAK BAYERNA IMA PROBLEM S KOVAČEM "Ovdje je nemoguće dobiti šansu"

Sport.ba
22. 04. 2019 - 12:32
0
Shares

Renato Sanches skrenuo je pažnju na sebe sjajnim partijama u dresu Benfice, a posebno nastupajući za reprezentaciju Portugala na Euru 2016. godine kada je postao prvak Europe.

renatrenato-sanches

Iako je imao dogovor s Manchester Unitedom na koncu te sezone, u posljednji trenutak se predomislio i odlučio karijeru nastaviti u minhenskom Bayernu.

Bavarci su ga tog ljeta platili oko 40 miliona eura i svima se činilo doveli mladu zvijezdu koja će ubrzo postati nositelj Bayernove igre. Međutim ovaj 21-godišnjak pokazao se kao veliki promašaj.
U prvoj sezoni bi razočarao svaki put kada bi dobio priliku, prošlu sezonu proveo je na posudbi u Swanseaju u kojem je imao slične nastupe. U engleskom klubu većinu vremena proveo je sjedeći na klupi, a kada bi i dobio šansu, opet bi razočarao.

Svelo se sve za mladog Portugalca na čekanje povratka u Bayern. Ove sezone Niko Kovač mu je ukazao povjerenje, činilo se da bi se mogao vratiti u staru formu, ali kako je sezona odmicala svome kraju, tako je Sanches sve manje igrao i u konačnici opet preselio na klupu.

renato-sanches

Iako mu je tek 21 godina, ni Sanches, a ni Bayern više nemaju strpljenja. Renato je poručio da želi napustiti minhenski klub ovoga ljeta te je zatražio da ga klub uvrsti na transfer listu.

"Svi znaju da želim igrati više. Pet minuta mi nije dovoljno. Dajem maksimum na svakom treningu i trener to zna. Uvijek sam spreman i dajem sve od sebe i tih pet minuta. Igram dobro kada imam priliku to pokazati, a ovdje je to nemoguće. Najbolje je da se rastanemo. Možda to bude posudba ili prodaja što bi bilo još bi bilo još i bolje. Vidjet ćemo što će biti na kraju", rekao je Sanches za Bild.

Bivša zvijezda Benfice dodaje da je ovo težak period za njega u karijeri, ali poručuje da će se sve to preokrenuti jer je još 15 godina karijere pred njim.

"Teško je i to iskreno kažem. Ipak imam još 15 godina karijere i budućnost može biti jako dobra. Želim samo igrati i vidjet ćemo što će biti najbolje za mene", dodao je Renato.

Renato Sanches s Bavarcima ima još dvije godine ugovora, a od dolaska na Allianz Arenu odigrao je svega 49 utakmica i postigao jedan zgoditak.

Rezultati by SofaScore

(Sport.ba)

Učitaj još novosti