21. 04. 2019 - 17:17
NORVEŽANIN PRED OTKAZOM Crni niz Manchester Uniteda
907
Shares
NORVEŽANIN PRED OTKAZOM Crni niz Manchester Uniteda

ENGLESKA

NORVEŽANIN PRED OTKAZOM Crni niz Manchester Uniteda

Sport.ba
21. 04. 2019 - 17:17
0
Shares

Prije nešto manje od mjesec dana Manchester United je treneru Ole Gunnaru Solskjaeru odlučio dati ugovor na tri godine. Klupska legenda uspjela je poslije Josea Mourinha podići Crvene vragove, izbaciti PSG u Ligi prvaka i stići do četvrtfinala, gdje je prejaka bila Barcelona. Ipak, velika serija pobjeda u Premiershipu i uskrsnuće ekipe bili su glavni aduti Norvežanina na putu do ugovora na Old Traffordu. 

skysports-ole-gunnar-solskjaer-4588574
Međutim, točno u vrijeme kada se krenulo u pregovore oko produljenja suradnje krenuo je i veliki pad Uniteda na svim nivoima. U osam posljednjih utakmica u svim natjecanjima Solskjaerova ekipa doživjela je čak šest poraza, uz svega dvije pobjede.

Kobni su bili Arsenal (2:0 u Premiershipu), Wolverhampton (2:1 u FA kupu pa opet 2:1 u prvenstvu) i Barcelona (0:1, 3:0 u Ligi prvaka), a danas je uslijedio težak potop na Goodisonu od Evertona 4:0, koji je ostvario najuvjerljiviju pobjedu nad klubom s Old Trafforda još od 1984. godine, kada je bilo 5:0. 

United je u međuvremenu ostvario tek dvije pobjede u posljednjih mjesec i pol, nad Watfordom (2:1) i West Hamom (2:1), pa je sve dalje od plasmana u Ligu prvaka četiri kola prije kraja prvenstva.

Tako je nakon startnog oduševljenja i velikih rezultata Solskjaer s ekipom upao u veliku krizu, što su odmah dočekali bivši treneri Uniteda i konstatirali kako njegova igra ne sliči ničemu te da također "parkira autobus" poput Mourinha kojem su takav pristup zamjerali svi na Otoku. 

Do kraja sezone United tri od četiri preostale utakmice igra kod kuće i to protiv Manchester Cityja i direktnog rivala za Ligu prvaka Chelseaja. Potom ide na noge otpisanom Huddersfieldu, a u posljednjem kolu dočekuje Cardiff koji se žestoko bori za opstanak. 

United sada na šestom mjestu četiri kola prije kraja Premiershipa ima dva boda manje od Chelseaja i četvrtog Arsenala, s tim što Topnici imaju utakmicu manje, dok je Tottenham na trećoj poziciji s tri boda više. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti