21. 04. 2019 - 12:46
UFC JE U ŠOKU: Legendarni borac pod istragom zbog prijetnji...
907
Shares
UFC JE U ŠOKU: Legendarni borac pod istragom zbog prijetnji smrću i to MAČETOM

UFC

UFC JE U ŠOKU: Legendarni borac pod istragom zbog prijetnji smrću i to MAČETOM

Sport.ba
21. 04. 2019 - 12:46
0
Shares

Policija je prošle godine izdala tjeralicu za bivšim UFC prvakom BJ Pennom u kojoj ga “terete za terorističku prijetnju prvog stupnja kažnjivu do pet godina zatvora i 10.000 dolara”, piše MMA Junkie.

Razlog je krajnje bizaran, Hall of Famer i UFC velikan je 19. januara prošle godine nezakonito kročio na imanje do svojeg na Havajima. Farmer, čije je imanje vlasništvo, ga je upozorio i rekao mu da se nezakonito nalazi na njegovoj zemlji.

bj-penn-ufc-137

Ušli su u prepirku, BJ Penn se okrenuo i ubrzo vratio s mačetom. Urlao je i prijetio da će ga ubiti, a zatim je napustio imanje te se nešto kasnije vratio s ATV vozilom, s kojim je uništio ogradu susjedu.

Pennov odvjetnik je u razgovoru za MMA Junkie rekao da je Penn potvrdio svađu oko prilaza na njegovo zemljište prije godinu dana, ali da nije bilo nasilnog ponašanja te da policija Penna nikada nije kontaktirala zbog incidenta.

Izjavu je dao i načelnik policije koji tvrdi da je slučaj nakon 15 mjeseci otvoren jer policija još uvijek nije locirala i kontaktirala sve stranke umiješane u incident.

bj-penn-696x399

Legendarni UFC borac nekad je bio najbolji u lakšim divizijama. Bio je prvak u lakoj i velter kategoriji, a borio se i u srednjoj te pero kategoriji. Jedan je od rijetkih MMA boraca koji su se okušali u čak četiri različite težinske kategorije.

Trenutno se nalazi u nizu od šest poraza i premda ima zakazan okršaj s Clayem Guidom na UFC 237, mnogi mu savjetuju da se povuče čim prije. Nije ni sjena borca kao što je bio, a posljednju pobjedu ostvario je 2010. godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti