21. 04. 2019 - 12:36
HARDEN SE BRUKAO KAO NIKO DO SADA: Ušao je u historiju s ovim,...
907
Shares
HARDEN SE BRUKAO KAO NIKO DO SADA: Ušao je u historiju s ovim, sreća je da su Rocketsi pobijedili

NBA PLAYOFFS

HARDEN SE BRUKAO KAO NIKO DO SADA: Ušao je u historiju s ovim, sreća je da su Rocketsi pobijedili

Sport.ba
21. 04. 2019 - 12:36
0
Shares

JEDINA dva ozbiljna kandidata za najkorisnijeg igrača godine u NBA ligi, Giannis Antetokounmpo i James Harden, odigrala su skromne utakmice za svoj renome, ali njihove su ekipe došle do gostujućih pobjeda i praktički nedostižnog vodstva od 3:0 u prvom krugu doigravanja. 

harden

Nitko u historiji NBA lige nije preokrenuo takav zaostatak.

James Harden imao je groznu šutersku večer, promašio je prvih 15 pokušaja pa je uz brojne ovogodišnje rekorde sad zabilježio i jedan negativni. Nikad u historijiplay-offa nitko nije započeo utakmicu s toliko promašaja. Prvi ubačaj ostvario je u posljednjoj četvrtini.

 

Međutim, Harden je igrao svoju igru i koristio status ličkog medvjeda kod sudaca, afektiranim potezima iznuđivao prekršaje, a lišo je prošao kad se unio u lice Jaeu Crawderu i odgurnuo ga glavom.

Završio je utakmicu uz šut 3:20 (trice 2:13), ali i 14 od 16 slobodnih bacanja za 22 koša i 10 asista u tijesnoj pobjedi Houstona 104:101. Rocketsi su tako dobili Utah Jazz i treći put, sada u gostima.

Donovan Mitchell devet sekundi prije kraja promašio je tricu za produžetak, a PJ Tucker je s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Raketa. Mitchell je s 34 koša bio prvi strijelac Jazza.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti