21. 04. 2019 - 10:58
Blaž Slišković: Ništa nije gotovo
907
Shares
Blaž Slišković: Ništa nije gotovo

BH TELECOM PREMIJER LIGA

Blaž Slišković: Ništa nije gotovo

Sport.ba
21. 04. 2019 - 10:58
0
Shares

Nakon utakmice svoje viđenje utakmice dali su i treneri Goce Sedloski i Blaž Slišković.
Prvi se obratio trener pobjedničke ekipe Goce Sedloski.

"Čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Zrinjski nije imao neku veliku šansu u prvom poluvremenu, mi jesmo u drugom, ona stopostotna šansa što je Petrović promašio, ali to je fudbal. Još jedanput mogu čestitati mojim igračima na strpljivosti, na koncentraciji svih 90 minuta, čekali smo svoju priliku i dočekali je u 90. minuti. Rekao sam svojim igračima i prije utakmice da od toliko kornera nismo zabili gol, i baš danas Matić je bio na pravom mjestu i zabio. Hvala puno našoj publici koja nas je danas bodrila i podržavala, čestitam svima Uskrs i želim sve najbolje. Igrači se moraju malo odmoriti, jer imamo ovaj naporan ritam srijeda – nedjelja, sutra sam im dao slobodan dan i odmah se spremamo za Želju u srijedu na Grbavici",  rekao je Sedloski.

Sedloski smatra da Evropa još nije osigurana, iako je ovo važan korak ka tome.

"Mi to niti u jednom trenutku nećemo pomisliti da je sve gotovo, idemo s pristupom od utakmice do utakmice, kao što smo i do danas išli. Spremamo se dalje za Želju, igrači su svjesni toga. Moramo biti strpljivi i skoncentrirani do kraja i ako tako igramo znamo da se možemo nositi sa svakim. Znali smo da Zrinjski traži pobjedu ovdje i oni su to najavljivali prije utakmice, mi smo se postavili čvrsto prvo poluvrijeme, a i oni su čekali svojupravu šansu. Što se tiče drugog poluvremena, mi smo bili malo opasniji prema naprijed iako je Zrinjski više držao loptu. Iskoristili smo ovu šansu iz prekida i bodovi ostaju kod nas kao što sam najavio i prije utakmice", sretan je bio nakon utakmice Sedloski.

Nakon Sedloskog u press centar na stadionu Pecara stigao je i trener Zrinjskog, Blaž Slišković.

"U prvih 45 minuta niti jedna niti druga ekipa nisu htjele ući u neki veći rizik prema naprijed znajući da bi im eventualno primljeni pogodak u mnogome otežao povratak u utakmicu. Drugo poluvrijeme smo mi imali neki posjed, 20-25 minuta prije kraja utakmice smo nešto počeli i igrati, stvorili neke dvije-tri poluprilike, ništa ozbiljno, možda dva-tri šuta. Široki je imao stopostotnu priliku. Primili smo gol iz prekida, a kroz cijelu sedmicu smo vježbali i u defanzivnom i ofanzivnom dijelu, i evo to se na kraju učinilo kobnim za nas. Htijenje i volja fudbalera Širokog su danas donijeli plod i sasvim zasluženo su danas slavili", istakao je Slišković.

Slišković je uvjeren da će do kraja prvenstva biti još zanimljivih utakmica i da utrka za naslov prvaka još uvijek nije gotova.

"Nije još ništa gotovo, još ima šest kola do kraja, a ja sam rekao prije dva dana da će biti još jako zanimljivih rezultata. Naravno kada dođete u Široki ne možete očekivati sa sigurnošću da ćete dobiti utakmicu. Uvijek je to bilo teško, ne samo Zrinjskom, nego svim premijerligašima unaprijed upisati tri boda protiv Širokog. Nadali smo se i saznali taj rezultat iz Tuzle koji nam je u posljednjih 15-20 minuta davao neku nadu da eventualnom našom pobjedom možemo stići na zaostatak od svega boda. Kad se sve sagleda, možda je taj pogodak koji je pao u posljednjim minutama, pao u najnezgodnijem trenutku i sigurno da bismo sa 0:0 bili zadovoljni, ali eto što je tu je", dodao je Slišković i zatim nastavio:

"Nisam razočaran, momci su dali koliko su mogli danas. Nismo stvarali neke prilike, ali smo protiv sebe imali protivnika koji je zaista svih 90 minuta pokazao veliku volju i želju za pobjedom i s time se moramo pomiriti. Mislim da će biti još neizvjesnih rezultata, koji će donijeti određene promjene na tabeli. Čekamo sljedeću utakmicu protiv Slobode, i čestitamo Širokom Brijegu na zasluženoj pobjedi, a mi ćemo se i dalje nadati da možemo uhvatiti korak sa Sarajevom, uz vjeru da nećemo kiksati kao što smo danas kiksali."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti