20. 04. 2019 - 22:07
STATISTIKA JE SUROVA: Ronaldo je u ovom segmentu među...
907
Shares
STATISTIKA JE SUROVA: Ronaldo je u ovom segmentu među najgorima ove sezone, a Messi mu bježi nekoliko svjetlosnih godina

SLOBODNI UDARCI

STATISTIKA JE SUROVA: Ronaldo je u ovom segmentu među najgorima ove sezone, a Messi mu bježi nekoliko svjetlosnih godina

20. 04. 2019 - 22:07
0
Shares

Iako i dalje igra na vrhunskom nivou i ne prestaje postizati golove, jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa Cristiano Ronaldo u posljednjih nekoliko sezona pokazuje kako je daleko slabiji u određenim segmentima igre nego što je bio ranije u karijeri, što je i razumljivo s obzirom na njegove godine.

cristiano-ronaldo

Naime, u pitanju su slobodni udarci. Njegov suigrač iz Juventusa Miralem Pjanić otkrio je na početku sezone kako je upravo Portugalac preuzeo dužnost izvođenja istih nakon što je stigao u klub iz Real Madrida za oko 100 miliona eura.

juve-pjanic

Međutim, da li je to bila ispravna odluka? Prije njegovog dolaska, Pjanić je često postizao golove iz tih situacija. On je o tome rekao: “Cristiano je sada ovdje, neko ko je u proteklih nekoliko godina pokazao kako je najbolji na svijetu. Kada smo se dogovarali u vezi slobodnih udaraca, dogovor je bio da ih izvodimo ja ili Dybala. Sada će ih Ronaldo izvoditi sve, on je nevjerovatan kada su u pitanju prekidi.”

5caee013-42e8-4185-9a01-259c0a0a0a6a-ronaldo-golcina-previeworgMeđutim, 33-godišnjak je ove sezone izveo ukupno 16 slobodnih udaraca, te nije uspio postići niti jedan gol. Po konverziji je čak drugi najgori igrač liga petica, a ispred njega je samo krilni igrač Frosinonea Camillo Ciano.

ronaldo

S druge strane, Messi je ove sezone postigao sedam golova iz slobodnih udaraca, a ukupno 46 u karijeri. Od početka prošle godine Argentinac je postigao 12 golova iz slobodnih udaraca, što je više nego bilo koji tim iz liga petice, što je nevjerovatan podatak.

messi-coutinho-barca

Učitaj još novosti