20. 04. 2019 - 20:39
GUARDIOLA ODBACIO SVE KRITIKE I NAJAVIO: "Iduće sezone...
907
Shares
GUARDIOLA ODBACIO SVE KRITIKE I NAJAVIO:

NAKON ELIMINACIJE OD TOTTENHAMA

GUARDIOLA ODBACIO SVE KRITIKE I NAJAVIO: "Iduće sezone jurišamo na četiri titule"!

Sport.ba
20. 04. 2019 - 20:39
0
Shares

Pep Guardiola sedam sezona zaredom vodeći Barcelonu, Bayern i Manchester City nije došao dalje od polufinala Lige prvaka. U posljednjoj sezoni na klupi Barcelone došao je do polufinala. S Bayernom je triput zaredom zapeo u polufinalu.

Najlošije je prošao na klupi Manchester Cityja. Potrošio je 608 miliona eura na pojačanja, a već ga je na Etihadu dočekala vrlo dobra ekipa, tako da se ne može reći kako je krenuo od nule. Puno je potrošio, no zasad nije otišao dalje od četvrtfinala.

No, Guardiolu ne dotiču previše kritike da je potrošio puno a uradio malo. Hvali igru svog tima i najavljuje pohod na sve četiri titule u narednoj godini. 

''Ne razumijem u svojoj profesiji da ne želim pobijediti. Ako izgubim, to je zato što me protivnik potukao. Neću popustiti u ni jednom takmičenju jer će možda u budućnosti biti bolje. Ko zna šta će se dogoditi u budućnosti?'', rekao je Guardiola te nadodao:

''Sadašnjost je trenutna utakmica i tako ću se ponašati. Iduću sezonu ću sanjati borbu za četiri naslova, to je moj san.''

Guardiola se nada kako će njegov tim iskoristiti ispadanje u Ligi prvaka kako bi se motivirao u ostatku sezone, ali priznaje da još ne zna kako će igrači reagirati.

''Prije utakmice ne znaš kako ćeš igrati. Nikad ne znaš kako ćeš reagirati'', izjavio je te nastavio:

''Ali već smo ispadali iz Lige prvaka i dobro reagirali. U idućoj utakmici želim vidjeti isto od svojih igrača, čak i u teškim trenucima, zato smo profesionalci.''

Guardiola je odbacio kritike zbog svog pristupa u dvije utakmice protiv Tottenhama, a koje su završile trilerom u srijedu.

''U ovoj fazi takmičenja moramo poboljšati odbrambeni dio i biti solidniji. Općenito se moramo poboljšati. Ali ljudi griješe, igraju i izvode dobre ili loše akcije. Moramo to prihvatiti. Kad pogledam sezonu, ponosan sam. Sviđa mi se kako igramo i nećemo se mijenjati'', objasnio je menadžer Cityja.

''Ni jedna ekipa u Evropi ne stvara toliko šansi kao mi. I zato volim svoj tim. Branit ću ga posljednjeg dana, ali nažalost nismo prošli u završnu fazu'', zaključio je Guardiola.

Učitaj još novosti