19. 04. 2019 - 23:43
ON ĆE BITI NAJVEĆE POJAČANJE ZA CHELSEA: Pruža sjajne partije...
907
Shares
ON ĆE BITI NAJVEĆE POJAČANJE ZA CHELSEA: Pruža sjajne partije i najbolji je igrač lige, a doći će kao zamjena za Hazarda

PREMIERSHIP

ON ĆE BITI NAJVEĆE POJAČANJE ZA CHELSEA: Pruža sjajne partije i najbolji je igrač lige, a doći će kao zamjena za Hazarda

Sport.ba
19. 04. 2019 - 23:43
0
Shares

Navijači Čelsija će jedva čekati da se završi tekuća sezona što se tiče Premijer lige, Sarijevi momci su dobro počeli ali su posluije izgubili korak u trci za titulu nacionalnog prvenstva. Svakako da je velika dobra stvar učešće u završnici Lige Evrope, međutim kada se završi tekuća fudbalska godina pravi problemi tek slijede.

sarri1

Već znamo da "Plavcima" prIJeti suspenzija u vidu transfera narednih dva prelazna roka a odlaska će svakako biti, izvJesno je da će najbolji igrač Čelsija Eden Azar nastaviti karijeru u redovima madridskog Reala.

Čelsi ionako ima problema sa relizacijom u zadnjoj trećini terena, napadači su se ove sezone menjali ko na traci "Stamford Bridžom" ali bez očekivanog učinka. Redom su pokušavali Morata, Bačuaji, Žiru pa i Iguain ali nisu uspJeli da zadovolje apetite armije navijača, prva dvojica su poslata i na pozajmice.

08

Međutim, da nije sve tako crno svedoče neverovante brojke Tamija Abrahama koji ovu sezonu igra u Aston Vili kao pozajmljen igrač Čelsija. Dvadesetjednogodišnji napadač je postigao svoj 25 prvenstveni gol u sezoni, rekord koji u Aston Vili nije srušen još od 1977. godine.

Sa svojih 25 golova na kontu mladi Englez zbirno ima više golova od nabrojane četvorke - Abraham vodi sa jednim golom razlika, Morata, Žuru, Bačuaji i Iguain su postigli ukupno 24 golova ove sezone, u ma kojoj ligi nastupali.

"Plavci" imaju odlične mladiće u svojim redovima, na čelnicima i trenerima je da ih iskoriste na najbolji način naredne sezone.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti