19. 04. 2019 - 15:18
KONFUZNO STANJE Royal vraćao Bosnine, a gomilao vlastite dugove?!
907
Shares
KONFUZNO STANJE Royal vraćao Bosnine, a gomilao vlastite dugove?!

SARAJEVSKI KLUB SE OBRATIO SAOPĆENJEM

KONFUZNO STANJE Royal vraćao Bosnine, a gomilao vlastite dugove?!

Sport.ba
19. 04. 2019 - 15:18
0
Shares

Košarkaški klub Bosna Royal iz Sarajeva se na klupskom profilu na Facebooku oglasio saopćenjem povodom, kako se naglašava u nepotpisanom saopćenju, pokušaja pojedinaca i pojedinih medija da u javnosti prikažu lažnu sliku i optuže KK Royal za situaciju u kojoj se nalazi KK Bosna.

U Royalovom saopćenju se navodi:

- 8 računa KK Bosna je blokirano duže od 10 godina.

- Skupština KK Bosna je cijelo vrijeme tražila način da klub živi, legalno. Rješenje se javilo 2014. godine, sporazumom sa KK Royal! (Niko drugi nije htio)! 

- Skupština KK Royal daje velikodušno i s ponosom sve resurse kluba u nadležnost KK Bosna.

- Prema sporazumu, 2/3 Skupštine KK Royal čine dužnosnici KK Bosna. Isto je i s UO KK Royal. KK Royal je otišao i dalje, pa je 5 od 6 članova Skupštine, bilo iz KK Bosna. Sve u cilju transparentnosti rada.

Prema sporazumu, sav eventualni višak sredstava na kraju finansijske godine bi se uplaćivao na račune KK Bosna te tako postepeno odblokirao KK Bosna, da može samostalno poslovati.

- Za 4 godine KK Royal je uspio sanirati stotine hiljada KM, samo Vučurović 189.000 KM. Ostalo kroz marketing u toku takmičenja. Istovremeno je nastalo zaduženje KK Royal.

- Nakon dvije uspješne sezone, u kojima također nije ispoštovano obećano od dužnosnika, te usljed nedefiniranja finansiranja, UO KK Bosna podnosi ostavke. Postaje jasno da ni KK Bosna, a još manje KK Royal trebaju zajednici.

- Sredstva iz budžeta KK Royal pravda izvodima iz banke, što je mjerodavno i za sud. (Koji klubovi to rade i da li su spremni dati na uvid cjelokupno poslovanje putem banaka!?).

- S obzirom na to da smo svake sezone bili zakinuti za obećani iznos podrške, rezultat nije mogao biti bolji.

- Postavljamo pitanje odgovornima za hajku na KK Royal: "Da li su svjesni da je Skupština, NO, UO KK Bosna, imao punu kontrolu nad KK Royal!?''

Sve navedeno je jasno vidljivo iz zapisnika sjednica Skupštine i UO KK Bosna. Informacije o finansijskom poslovanju KK Royal Skupština KK Bosne je jednoglasno usvajala svake godine. Uz preporuke Nadzornog odbora KK Bosna. 

- Ima li ijedan klub u Sarajevu spreman dati svu infrastrukturu na upravljanje Skupštini KK Bosna, bez zadrške i razmišljanja, da će ga zadesiti sudbina KK Royal?

- Da li je rješenje odbaciti Royal i naći novi klub koji će se dati na raspolaganje strukturama KK Bosna? KK Royal podržava inicijative i otvorene rasprave i nadamo se da će iste uroditi plodom, očuvanju jedinog prvaka Evrope iz Sarajeva - navodi se u saopćenju KK Royal.

Učitaj još novosti