19. 04. 2019 - 11:23
STATISTIKA NE LAŽE: OVA ZVIJER je najučinkovitiji strijelac u...
907
Shares
STATISTIKA NE LAŽE: OVA ZVIJER je najučinkovitiji strijelac u nokaut fazi Lige prvaka! I RONALDO MU GLEDA U LEĐA

SADIO MANE

STATISTIKA NE LAŽE: OVA ZVIJER je najučinkovitiji strijelac u nokaut fazi Lige prvaka! I RONALDO MU GLEDA U LEĐA

Sport.ba
19. 04. 2019 - 11:23
0
Shares

Jedna od najvećih zvijezda Liverpoola Sadio Mane igra u nevjerovatnoj formi od početka kalendarske godine. Nakon što je nešto lošije krenuo u novu sezonu, sa osam postignutih golova do kraja godine, Senegalac je ubjedljivo ključni igrač Redsa u posljednjih nekoliko mjeseci.

mane-liverpool

Postigao je ukupno 13 golova od januara, te je jedan od kandidata za osvajanje Zlatne kopačke u Premier ligi. Bivši igrač Liverpoola Jamie Carragher nedavno je izjavio kako je Mane važniji za njegov bivši klub čak i od Mohameda Salaha.

salah-klopp

Rekao je: “Mane je najbolji krilni igrač kojeg je Liverpool imao u posljednjih 30 godina. Kada se pokušate prisjetiti igrača poput njega, prva asocijacija je John Barnes. Mane ponekad ne dobija zasluge kakve zaslužuje. Nije riječ samo o tome što postiže golove, što je vodeći na listi strijelaca, već njegov učinak na cjelokupnu igru tima.”

maneTeško je bilo što demantovati od ovoga što je Carragher izjavio, a važnost Maneovih golova mogli smo vidjeti i preksinoć, kada je postigao vodeći gol na gostovanju kod Porta. On posebno dobro u posljednje vrijeme igra upravo u Ligi prvaka, baš kao i prošle sezone, kada je sa Salahom i Firminom odveo svoj tim do finala takmičenja.

liverpool-matip-salah-firmino

Maneov sinoćnji gol na Dragao stadionu bio je njegov ukupno deseti u nokaut fazi Lige prvaka, te je time postavio sjajan rekord. Naime, on je sada najučinkovitiji strijelac od svih napadača koji su postigli deset ili više golova u nokaut fazi najelitnijeg europskog klupskog takmičenja. Postiže gol svakih 95 minuta, te je po tome čak bolji i od igrača kao što su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.

messi-barca

ronaldo

ibrahimovic

Učitaj još novosti