19. 04. 2019 - 10:07
Nalić: Utakmica sa Sarajevom uvijek je atrakcija, očekujem...
907
Shares
Nalić: Utakmica sa Sarajevom uvijek je atrakcija, očekujem jako dobru posjetu

STRATEG TUZLAKA

Nalić: Utakmica sa Sarajevom uvijek je atrakcija, očekujem jako dobru posjetu

Sport.ba
19. 04. 2019 - 10:07
0
Shares

Fudbaleri Slobode jučer su odradili trening na Tušnju u sklopu ciklusa priprema za derbi utakmicu 27. kola u kojem se na sastaju sa liderom BHT Premijer lige BiH, FK Sarajevo.

Stručni štab Slobode svjestan je važnosti nadolazeće utakmice, a Zlatan Nalić, šef stručnog štaba crveno-crnih očekuje dobru i borbenu utakmicu.

– Dočekujemo jednu od najboljih ekipa u Premijer ligi BiH i to je za nas dovoljan pokazatelj za posebnu pozornost. Očekujemo dosta dobru i borbenu utakmicu. I mi, ali i naš protivnik u ovu utakmicu ulazimo sa malim deficitom. Mi u ovu utakmicu ulazimo nakon izgubljene utakmice od GOŠK-a, dok naš protivnik u ovu utakmicu ulazi nakon izgubljenih bodova na domaćem terenu. Za ovu utakmicu pripremamo se kao i za svaku drugu, ali moramo biti svjesni da utakmica sa Sarajevom uvijek ima atrakcionu vrijednost i tzv. je magnet za publiku. Očekujem jako dobru posjetu na Tušnju i očekujem jako dobru utakmicu i prije svega borbu za bodove u kojoj se nadam i želimo da mi budemo pobjednici, izjavio je Nalić za fksloboda.ba

Kada je u pitanju igrački kadar Slobode, stručni štab ekipe iz Rudarske 2 sigurno neće računati na dva fudbalera.

– Kada je u pitanju naš igrački kadar, imamo Seida Zukića koji nam nije dostupan zbog kartona, a Mehmed Alispahić neće biti na raspolaganju zbog povrede, dok će ostali igrači vjerovatno biti na raspolaganju, kazao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Sarajeva igra se u subotu, 20. aprila na stadionu Tušanj s početkom u 16:30 sati uz direktan TV prenos na MojaTV.

Glavni sudija susreta je Gigović Miloš iz Gradiške, a asistirat će Radaković Igor (Prijedor), Smiljanić Aleksandar (Laktaši) i Petrović Dragan (Banja Luka), dok je delegat susreta Glavaš Vladimir (Drinovci).

Ulaznice za utakmicu po cijeni od 5 KM (zapad i sjever) dostupne su u predprodaji, a ulaz za žene i djecu do 12 godina je besplatan.

Učitaj još novosti