19. 04. 2019 - 09:12
ŠEIK ODRIJEŠIO KESU: PSG želi titulu proslaviti u posebnim...
907
Shares
ŠEIK ODRIJEŠIO KESU: PSG želi titulu proslaviti u posebnim dresovima kakvi dosad nisu viđeni, razlog je FENOMENALAN (FOTO)

POSVETIT ĆE IH NOTRE-DAMEU

ŠEIK ODRIJEŠIO KESU: PSG želi titulu proslaviti u posebnim dresovima kakvi dosad nisu viđeni, razlog je FENOMENALAN (FOTO)

Sport.ba
19. 04. 2019 - 09:12
0
Shares

PSG će bez ikakve sumnje nastaviti dominaciju u Francuskoj, ali je u prethodna dva kola doživio dva poraza i tako propustio priliku da potvrdi naslov. Prvo ih je Lille razmontirao s 5:1, dok ih je sada dobio i Nantes našeg Vahida Halilhodžića 3:2.

skysports-kylian-mbappe-psg-4632311

Svjetska javnost proteklih dana fokusirana je na dešavanja iz Pariza, ali ne ona fudbalska. Kao što sigurno znate, ogroman požar koji je uništio trećinu pariške katedrale Notre-Dame. Bogati vlasnici PSG-a već su istupili i pokrenuli akciju skupljanja novca za saniranje štete i novu rekonstrukciju građevine.

psg1

Međutim, u PSG-u su odlučili i da njihovi igrači u sljedećem, 33. kolu francuske Ligue 1 protiv Monaca nastupe u posebnim dresovima. Oni će na sebi uz uobičajeni klupski grb imati i simbol katedrale kojoj odaju počast.

psg

Momčad Thomasa Tuchela tako će imati prigodu proslaviti titulu prvaka Francuske u ovim dresovima. Zlobnici bi rekli da su meč protiv Nantesa planski izgubili da bi mogli nastupiti u ovim dresovima.

Nedjeljni okršaj s Monacom od 21 sat mogao bi biti odlučujući, a Parižanima bi i remi donio proslavu naslova prvaka Francuske.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti