17. 04. 2019 - 09:28
GUARDIOLA ODBRUSIO NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Svi su ostali...
907
Shares
GUARDIOLA ODBRUSIO NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Svi su ostali zabezeknuti zbog ovih riječi

LIGA PRVAKA

GUARDIOLA ODBRUSIO NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Svi su ostali zabezeknuti zbog ovih riječi

Sport.ba
17. 04. 2019 - 09:28
0
Shares

Dosta se u posljednje vrijeme na Otoku i u svjetskoj javnosti raspravlja o tome što je ovog proljeća važnije Josepu Guardioli – titula u Premiershipu ili Liga prvaka. Čini se da je katalonski stručnjak konačno dao odgovor na to pitanje, i to na konferenciji za medije uoči uzvrata četvrtfinala Lige prvaka s Tottenhamom na kojem City večeras od 21 sat lovi gol zaostatka iz prve utakmice.

guardiola

"Znam da ljudi stalno govore da sam došao ovdje osvojiti Ligu prvaka, ali vjerujte mi, iskreno, nisam ovdje samo radi toga. Došao sam u City igrati nogomet onakav kakav moja ekipa igra proteklih 20 mjeseci. To je razlog radi kojeg sam trener Manchester Cityja – da igramo onako kako želim, kako sam zamislio, a naravno i da želim osvojiti Ligu prvaka", kazao je Guardiola okupljenim novinarima.

Guardiola nije uspio pokoriti Evropu vodeći Bayern, a posljednji put elitno takmičenje osvojio je prije osam godina sa Barcelonom.

"Radio sam u velikom Bayernu i poslije tri sezone osvojio sam sve osim Lige prvaka. To je bio moj veliki neuspjeh, ali šta da kažem, prihvatio sam to tako kako je. Moram sa tim živjeti, to me prati u karijeri, ali nije mi to neki problem. Neuspjeh sa Bayernom tjera da želim osvojiti Ligu prvaka. Ako ne uspijem, neće biti smak svijeta jer nekada morate prihvatiti realnost i da ima boljih klubova od vas. Mnogi veliki klubovi se ove sezone nisu dokopali ni četvrtfinala i važno je kako ste odigrali proteklih 11 mjeseci", kazao je.
 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti