17. 04. 2019 - 08:20
HITAN SASTANAK ČELNIKA JUVENTUSA: Poznata sudbina Massimiliana...
907
Shares
HITAN SASTANAK ČELNIKA JUVENTUSA: Poznata sudbina Massimiliana Allegria

LIGA PRVAKA

HITAN SASTANAK ČELNIKA JUVENTUSA: Poznata sudbina Massimiliana Allegria

Sport.ba
17. 04. 2019 - 08:20
0
Shares

U Juventusu su teško prihvatili poraz od Ajaksa, ali priznaju da su dobili pravu fudbalsku lekciju, čestitali su boljem rivalu i okrenuli se onome što dolazi. Naime, iako mediji traže glavu Alegrija, od toga nema ništa.

Andrea Anjeli je poslije meča rekao da trener ostaje, što je potvrdio i sam Alegri.

"Ostajemo, imamo mnogo posla, napašćemo i Ligu šampiona sljedeće sezone. Igrali smo loše drugo poluvrijeme, poremetila nas je povreda Dibale, Ajaks zasluženo ide dalje", kaže trener Juventusa.

allegri-0

Spekuliše se da će ostati jer nema mogućnosti da se dovede zamena, Zidan je otišao u Real, Gvardiola je nemoguća misija, a Anjeli nije pristalica Kontea.

andrea-agnelli-1

Juventus će sigurno prodati Daglasa Koštu koji je dugo bio povrijeđen, odlazi i Kedira, ostaje da se vidi šta će biti sa Dibalom, ako ga budu žrtvovali to će značiti dovođenje neke velike zvijezde, pored Kjeze i Remzija koji bi trebalo da budu prva pojačanja ljeta.

Juventus je djelovao kao razbijena vojska na sredini, takođe, jasno je, bez Kjelinija to je sasvim drugačija odbrana, ponovo je Rugani pokazao da nije ni blizu klase kakva je potrebna timu.

agnelli-pad

Sada se otvaraju mnoga pitanja, Juve će proslaviti titulu za vikend protiv Fiorentine, ali svejedno, nikome nije dovoljan osmi skudeto u nizu. Sezona je praktično završena bolnim porazom i u naredna četiri mjeseca sve oči će biti uprte u Paratićija i prelazni rok.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti