16. 04. 2019 - 18:21
GESTA VRIJEDNA SVAKE HVALE: Milijarder koji za obnovu Notre...
907
Shares
GESTA VRIJEDNA SVAKE HVALE: Milijarder koji za obnovu Notre Damea nudi 100 miliona dolara, je vlasnik fudbalskog velikana

NISMO SVI ZNALI TO

GESTA VRIJEDNA SVAKE HVALE: Milijarder koji za obnovu Notre Damea nudi 100 miliona dolara, je vlasnik fudbalskog velikana

Sport.ba
16. 04. 2019 - 18:21
0
Shares

FRANCOIS-HENRY PINAULT, jedan od najbogatijih Francuza, težak 30,6 milijardi dolara, objavio je da će njegova obitelj dati 100 milijuna eura za popravak pariške katedrale Notre-Dame teško oštećene u katastrofalnom požaru. 

"Moj otac i ja odlučili smo izdvojiti 100 milijuna eura i sudjelovati u rekonstrukciji Notre-Damea", izjavio je Pinault mlađi. 

06

A njegov otac, Francois Pinault, 1998. kupio je Rennes, kultni francuski prvoligaš s tradicijom od 118 godina i jedan od osnivača prve francuske lige. Rennes je jedan od simbola regije Bretanje, a obitelj Pinault iznimno drži do korijena i tradicije. 

Iako je Pinault stariji odmah po kupnji Rennesa krenuo u bjesomučno trošenje, skupe investicije odreda su mu bile promašene. Zato se klub, nakon što ga je preuzeo njegov sin, vratio korijenima. Točnije svojoj akademiji Henri Guerin, koja glasi za jednu od najboljih u Europi. 

Pinault junior u vlasničkom portfelju, osim Rennesa, ima i niz luksuznih brandova: Gucci, Yves Saint-Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Boucheron, Alexander McQueen, Stella McCartney, Girard-Perregaux. Nogometni klub nije bio jedina obiteljska akvizicija u svijetu sporta. Prije 12 godina kupio je Pumu, ali ju je prošle godine prodao. 

Pod Pinaultom mlađim Rennesu jako dobro ide. Prošle sezone završio je Ligue 1 na petom mjestu.

Ove sezone probio se u finale kupa, a u Europa ligi došao je do osmine finala. Tamo je ispao od Arsenala, ali ga je pobijedio u prvoj utakmici na domaćem terenu. Na tom susretu bili su gazda kluba i njegova supruga, slavna glumica Salma Hayek.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti