16. 04. 2019 - 17:00
KATASTROFA: DRAMA U MONTE KARLU, smjena brejkova, Novak...
907
Shares
KATASTROFA: DRAMA U MONTE KARLU, smjena brejkova, Novak POBIJESNIO I LOMIO REKET, publika mu zviždala, a sada ulazimo u treći set i novu dramu

ATP MONTECARLO

KATASTROFA: DRAMA U MONTE KARLU, smjena brejkova, Novak POBIJESNIO I LOMIO REKET, publika mu zviždala, a sada ulazimo u treći set i novu dramu

Sport.ba
16. 04. 2019 - 17:00
0
Shares

Došao je trenutak i da najbolji teniser svijeta Novak Đoković izađe na teren na mastersu u Monte Karlu. Njemu je rival u drugom kolu Nemac Filip Kolšrajber.

Kolšrajber je dobio šansu da servira i to uspio da iskoristi dozvolivši Novaku samo dva poena, dok ga je servis odlično služio na startu drugog diujela meča. Potom se krenulo od Novaka, a on se nije mnogo mučio, već sa 40:15 i kod prve gem šanse došao do izjednačenja. Treći gem je bio posebno dramatičan, jer ne samo što je potrajao dugo, već je Kolšrajber uspio da spasi dve brejk lopte, od kojih jednu jedva, a drugu na grešku našeg asa.


I, taman kad smo se ponadali da će Đoković da se ispravi u narednom gemu, on ga je prepustio protivniku nakon dve sprečene brejk lopte... Od početka ga servis nije služio baš najbolje (u tom trenutku 59%), pa je samim tim i pritisak postao veći.


Srećom, uspio je da napravi ribrejk odmah nakon tog pada, podigne samopouzdanje i sjajnom defanzivom neutrališe protivnika kod jakih i dugih razmena udaraca. Kod jednog od njegovih poznatih proklizavanja Novak je doživio manju povredu, pa je tako morao da iskoristi kratak tajm-aut da sanira palac desne noge koji je udario prilikom manevra.

Malo neobično nastavilo se sa brejkovima, a gem koji je trajao gotovo 10 minuta pripao je Kolšrajberu nakon što je Novak tri puta spašavao isti. Zbog greške kada je imao protivnika na mreži, Đoković je počeo da lomi reket, udario nekoliko puta o podlogu, a onda je publika počela da mu zviždi - 2:4.


Došao je perfektan gem, Đoković je uzvratio na Filipov servis i za kratko vrijeme smanjio na "minus 1", pa je mogao da napadne izjednačenje, a napad nije prošao uspješno, iako je tako izgledalo. Novi brejk, Đoković je ispustio 40:15, spasao dvije lopte, ali nije mogao treću pa je Nemac sa 5:3 imao otvoren put ka izjednačenju u setovima.Međutim Novak vraća break unatoč set lopti Nijemca, ali onda opet gubi svoj servis i sada idemo u treći set. Biće više nego zanimljivo do samog kraja meča.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti