16. 04. 2019 - 08:49
VELIKA SRAMOTA SRPSKOG FUDBALERA Pogledajte šta je napisao o...
907
Shares
VELIKA SRAMOTA SRPSKOG FUDBALERA Pogledajte šta je napisao o požaru u Francuskoj

SRAMOTA

VELIKA SRAMOTA SRPSKOG FUDBALERA Pogledajte šta je napisao o požaru u Francuskoj

Sport.ba
16. 04. 2019 - 08:49
0
Shares

Parišku katedralu Notre Dame zahvatio je veliki požar u ponedjeljak u kojemu se urušilo krovište i toranj te znamenitosti. Požar je stavljen kontrolu tek u utorak oko tri sata ujutro, nakon osam sati vatrene stihije.

Vatrogasci su uspjeli spriječiti rušenje glavnog zvonika te pokušali spasiti vjerske relikvije i neprocjenjiva umjetnička djela. Nažalost, jedan je vatrogasac u požaru teško povrijeđen i on je zasad jedina prijavljena žrtva.

Valja spomenuti kako se cijeli svijet solidarizirao s Francuzima, odnosno kako svi žale uništenje povijesne građevine. Dobro, ne baš svi. Iz Srbije stižu zaista morbidne reakcije. Prvo je sprski portal Informer doslovce poručio kako im je drago što je katedrala izgorila jer su prije pola godine izvijesili zastavu Kosova na svom pročelju, u vrijeme kada je Hashim Thaci bio u posjeti.

Potom je slično odreagirao i slavni srpski golgeter Crvene zvezde, Dušan Savić. Savić je podsjetio na isti događaj kao i Informer, a poslao je poprilično žestoku poruku.

“Gori Notre Dame u Parizu. Francuzi, sjećate li se da ste 11. novembra  2018. godine na stotu godišnjicu pobjede u Velikom ratu na toj katedrali zakačili zastavu narko-terorističke tvorevine zvane ‘država Kosovo’? A ko je bio pored vašeg predsjednika? Ja sam vidio šiptarskog teroristu. A vi? Pamet u glavu, Bog je velik i sve vidi”, napisao je Dušan Savić uz sliku Notre Damea u plamenu.

Sa druge strane, dva reprezentativca Hrvtaske Rakitić i Perišić na svojim profilima podjelili su fotografije ove katastrofe uz riječi podrške.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Que dura noticia el incendio de un lugar único como #NotreDame ???? #París #Francia ????

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

 

 

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti