16. 04. 2019 - 08:42
Guardiola veliki optimista: Nema panike, igraćemo u polufinalu...
907
Shares
Guardiola veliki optimista: Nema panike, igraćemo u polufinalu Lige šampiona

MENADŽER MAN CITYJA VJERUJE DA ĆE NJEGOV TIM PREOKRENUTI

Guardiola veliki optimista: Nema panike, igraćemo u polufinalu Lige šampiona

Sport.ba
16. 04. 2019 - 08:42
0
Shares

Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, izjavio je da zbog poraza u prvom meču u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Tottenhama u njegovoj ekipi uopšte nema panike niti velike zabrinutosti.

''Ispadanje iz takmičenja, ma koliko ono bilo bitno, nije razlog za bilo kakvu paniku, mada sam siguran da ćemo igrati u polufinalu Lige šampiona. Ako i ispadnemo, bićemo tužni dan-dva, a onda ćemo se fokusirati na Premier ligu i FA Kup. I sljedeće sezone ćemo biti ovdje'', rekao je Gvardiola za britanske medije.

Istakao je kako je više nego ubijeđen da City prolazi dalje u srijedu.

''Ako me pitate kakav osjećaj imam, onda ću vam reći da ćemo igrati u polufinalu. Imao sam taj dojam i kad sam pogledao video snimak prve utakmice. Možda griješim, ali siguran sam da prolazimo'', kazao je Guardiola.

Tottenham je prošle sedmice slavio u prvoj utakmici Lige šampiona u Londonu s 1:0 golom sjajnog Sona.

Ako Građani prođu u polufinale, igraće protiv boljeg iz duela Ajax – Juventus (1:1). Drugi polufinalni par Lige šampiona činiće pobjednik dvoboja Porto – Liverpool (0:2) te bolji iz utakmice Barcelona – Manchester United (1:0). Oni će svoje revanše odigrati večeras, dok će City i Juventus igrati sutra.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti