15. 04. 2019 - 12:03
Niko Kovač u velikim problemima: U odlučujućem dijelu sezone...
907
Shares
Niko Kovač u velikim problemima: U odlučujućem dijelu sezone ostao bez dva IZUZETNO BITNA IGRAČA

NEUER I HUMMELS VAN STROJA

Niko Kovač u velikim problemima: U odlučujućem dijelu sezone ostao bez dva IZUZETNO BITNA IGRAČA

Sport.ba
15. 04. 2019 - 12:03
0
Shares

Čelnici minhenskog Bayerna i dalje su podijeljeni oko sudbine Nike Kovača na klupi 'bavarskog diva'. Jedni između redaka naglašavaju da će ostati ako osvoji Kup i prvenstvo, drugi baš i nisu sigurni u to... A bivši hrvatski selektor u nenormalnim uvjetima nastavlja krčiti put prema trofejima, ali nesreće ga svako malo 'sasijeku'.

bayern

Niko Kovač baš nema sreće. Taman je, nakon 'milion' problema, vratio Bayern na vrh ljestvice Bundeslige i krenuo po trofeje u svojoj prvoj sezoni na klupi momčadi iz Münchena, a onda ga zadesi nova nesreća.

U nedjelju je Bayern uvjerljivo slavio na gostovanju kod Fortune u Düsseldorfu, bilo je 4:1 na kraju, ali ta je pobjeda možda i preskupo plaćena.

lewandowski-alcantara-bayern

Naime, ostao je Niko Kovač na neodređeno vrijeme bez svog prvog golmana Manuela Neuera koji je igru morao napustiti već u 53. minuti utakmice. Prve informacije govore kako je Neuer obnovio ozljedu lista koja ga je ove sezone već nekoliko puta izbacivala iz momčadi, a čini se kako je sada stanje puno lošije...

I to baš sada, u odlučujućem dijelu sezone kad Bayern čeka dvostruki dvoboj s Werderom, prvo u prvenstvu, a onda i u polufinalu Kupa.

kovac

'Neuer je ozlijedio list s kojim je nedavno već imao problema. Izvršit ćemo dodatne pretrage i nadamo se da nije ništa ozbiljno. Očekujemo da će se na teren vratiti nakon dvije sedmice', optimističan je bio Kovač nakon jučerašnjeg dvoboja, no... Vijesti iz Münchena nisu tako ohrabrujuće, Neuera tek čekaju detaljni liječnički pregledi i tek će se nakon toga znati koliko je uopće ozljeda ozbiljna te koliko će odsustvovati s terena.

neuer2

Ali, nesreća nikad ne dolazi sama. Od ranije Kovač ne može računati na Robbena (za njega je sezona praktički završena!), a nema ni Riberyja, kao ni Tolissa. No, nakon utakmice s Fortunom na popisu ozlijeđenih našao se iskusni Mats Hummels (30). Jedan od stubova ove sezone ne previše uvjerljive obrane Bayerna ima problema s preponama i čini se kako i njega čeka pauza od dvije do tri sedmice...

mats-hummels-bayern

U odbrani će se Kovač već nekako 'pokrpati', ali na golu. Vjerovatno mu padne 'mrak na oči' kad se sjeti da je Neuerova zamjena Sven Ulreich ove sezone pet puta istrčao kao prvi golman Bayerna i uspio je primiti - čak 11 golova! Nimalo ohrabrujući...

Učitaj još novosti