13. 04. 2019 - 21:37
Bešiktaš savladao Bašakšehir, Višća asistent kod gola gostiju
907
Shares
Bešiktaš savladao Bašakšehir, Višća asistent kod gola gostiju

TURSKA

Bešiktaš savladao Bašakšehir, Višća asistent kod gola gostiju

Sport.ba
13. 04. 2019 - 21:37
0
Shares

Fudbaleri Bešiktaša slavili su na svojoj "Vodafon areni" protiv Bašakšehira sa 2:1 (1:1).

Interesantno, to je prvi trijumf istanbulskih "Orlova" nad pomenutim gradskim rivalom još od 2015. godine, tačnije posljednji put su protiv Bašakšehira trijumfovali prije 1308 dana!

Gosti su poveli, Višća je ubacio idealnu loptu pred gol domaćina, na pravom mjestu našao se Robinjo, koji donosi prednost ekipie Bašakšehira u 35. minutu.

Ipak, sedam minuta kasnije, nakon kornera Ljajića sa desne strane, sjajno se pred golom gostiju snašao Hachinson, koji je pokupio jedan odbitak i "polumakazicama" loptu smjestio u mrežu rivala.

Sa 1:1 se otišlo na odmor, da bi nakon sedam minuta igre u nastavku Bešiktaš došao do preokreta.

Lens je ubacio loptu sa desne strane, ona je došla do Buraka Jilmaza, a iskusni napadač postiže veoma efektan gol za potpuni preokret i 2:1 u korist domaće ekipe.

Mogao je Bešiktaš i ubjedljivije da slavi, imali su dobre prilike Tokoz i rezervista Jalčin, ali je mreža gostiju mirovala.

Pobedom Bešiktaša se zakuhala situacija u vrhu, Bašakšehir je ostao prvi sa 61 bodom, ali imaju šest manje od Galatasaraja, koji ima utakmicu manje. Bešiktaš treći sa 53 boda, pobjegli su četvrtoplasiranom Trabzonu i do kraja će se definitivno boriti za Ligu šampiona, s obzirom da su u sjajnoj formi, možda i za titulu.

Rezultati by SofaScore

(Sport.ba)

Učitaj još novosti