13. 04. 2019 - 08:38
OVO ĆE BITI NAJVEĆI UGOVOR U HISTORIJI ENGLESKOG FUDBALA:...
907
Shares
OVO ĆE BITI NAJVEĆI UGOVOR U HISTORIJI ENGLESKOG FUDBALA: Liverpool ulazi u historiju, ovo su nevjerovatne brojke

SPONZORSKI UGOVOR

OVO ĆE BITI NAJVEĆI UGOVOR U HISTORIJI ENGLESKOG FUDBALA: Liverpool ulazi u historiju, ovo su nevjerovatne brojke

Sport.ba
13. 04. 2019 - 08:38
0
Shares

Izgleda da se dobar glas daleko čuje. Šalimo se, ali rezultati Liverpula, finale Lige šampiona i borba za titulu bi mogli da se itekako odraze na finansije.

liverpool

Naime, njima ugovor sa "Nju Balansom", tehničkim sponzorom ističe u junu 2020. i veće kompanije su spremne da plate bogatstvo kako bi privolele Liverpul da nosi njihovu opremu.

Najveći ugovor ovakve vrste ima Barselona koja je sa Najkom prošle godine potpisala desetogodišnji ugovor vredan oko 120 miliona eura po sezoni. Real od 2015. do 2025. ima ugovor sa Adidasom, godišnje zarađuju slično Barseloni, oko 115 miliona. Sledi Junajted čiji je ugovor oko 90 miliona godišnje, Siti sa Pumom ima desetak manje, Arsenal i Čelsi zarađuju po 70 miliona, od Adidasa i Najka, Juventus nešto manje od 60.

Ali, Liverpulov ugovor bi bio astronomski, ne kao Barsin i Realov, ali veći od Junajteda. Oni trenutno zarađuju nešto manje od Juventusa, ali bi novim ugovorom sa nekim od giganata, prema informacijama engleskih medija mogli da uzmu oko 100 miliona godišnje, duplo više nego sada...

liverpool-fabinho

Jasno, čekaće još sezonu, ako se dokopaju titule, ili osvoje Ligu šampiona, ili ponovo budu u završnici, sigurno je da će izvući pravi džek-pot kada je ugovor u pitanju u ljeto 2020.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti